Acasă Actualitate Un deputat PNL cere autorităților să retragă monumentul dedicat „eroilor” fostei Securități

Un deputat PNL cere autorităților să retragă monumentul dedicat „eroilor” fostei Securități

DISTRIBUIȚI

Fac apel la autorităţi să retragă monumentul dedicat „eroilor” fostei Securităţi din Cimitirul Eroilor din Piteşti, oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale Poliţiei Politice din regimul comunist

Totalitarismul comunist a fost condamnat în Parlamentul European în 2009. Astfel, au fost condamnate crimele împotriva umanităţii şi nenumăratele violări ale drepturilor omului comise de regimurile comuniste.

Parlamentul României, în 2006, prin Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, a statuat clar şi fără echivoc faptul că Securitatea a fost „o instituţie esenţială în susţinerea statului totalitar comunist, ilegitim şi criminal. Condamnând acest regim, statul democratic român condamnă instrumentele acestuia, în primul rând Partidul Comunist Român şi Securitatea”.

Sigur, acest demers este afectat de impostura prezidenţială de atunci a lui Traian Băsescu care a spus că nu a colaborat cu Securitatea, ceea ce s-a dovedit a fi o minciună, ceea ce a condus la diluarea autorităţii şi moralităţii cu care ar fi trebuit să fie înzestrată această condamnare.

Dar adevărul istoric rămâne: Securitatea a fost braţul armat al Partidului Comunist care a menţinut la putere o elită cleptocratică, abuzivă, dictatorială şi criminală.

Orice încercare de relativizare a rolului jucat de Securitate este un afront adus victimelor regimului comunist şi ne scoate de pe orbita europeană, unde prezervarea şi consolidarea unei culturi a memoriei faţă de cei care au suferit de pe urma regimurilor totalitare este sacrosanctă.

Este un fapt documentat istoric că ofiţerii de securitate şi din alte unităţi ale Ministerului de Interne erau cei care acţionau direct pentru supravegherea şi intimidarea populaţiei.

De aceea, ridicarea unui monument funerar în onoarea foştilor ofiţeri de Securitate şi amplasarea sa în incinta Cimitirului Eroilor din Piteşti este o acţiune care contravine angajamentelor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene. Mai mult, România a fost printre statele din Estul Europei care a cerut la nivel european interzicerea negării şi banalizării crimelor comuniste, cât şi apologia lor.

Adevăraţii eroi ai României sunt tocmai victimele care s-au opus unui regim de persecuţie instrumentat de Partidul Comunist şi pus în practică de Securitate.

Fac apel la autorităţi să retragă monumentul dedicat „eroilor” fostei Securităţi din Cimitirul Eroilor din Piteşti, oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale Poliţiei Politice din regimul comunist.

Alexandru Muraru,
Deputat PNL

3 COMENTARII

  1. Super tare informatia dumneavoastra, insa poate ca ar fi necesara o clarificare a motivatiei reale a acestui demers al reputatului politician ALEXANDRU MURARU – fost consilier prezidential si asta pentru a ne lamuri si noi ca simpli cititori cui foloseste demersul dumnealui, ca aici daca citim inca o data articolul nu rezulta sub nici o forma ca este o actiune de sustinere a fostului regim politic numit comunist.
    Nimeni nu poate contesta ca in doctrina fostului Partid Comunist Roman a fost asumata lichidarea dusmanilor de clasa cu ajutorul Securitatii insa domnul Alexadru Muraru omite in mod intentionat sau poate ca are interese personale directe sau indirecte in a omite ca orice condamnare din acea perioada comunista se facea de un procuror si un judector – adica magistratii comunisti de ieri si liberali azi sau psd-isti maine.
    Are acest personaj politic ALEXANDRU MURARU curajul sa ne clarifice, eu nu prea cred sau poate gresesc.

    • Nu este vorba despre interesele politicianului care bineinteles ca exista. Este vorba despre un monument ridicat ca bataie de joc la adresa celor care au suferit de pe urma actiunilor „eroilor” securisti, printre care probabil ca va aflati si dumneavoastra!

  2. Nu este vorba despre interesele politicianului care bineinteles ca exista. Este vorba despre un monument ridicat ca bataie de joc la adresa celor care au suferit de pe urma actiunilor „eroilor” securisti, printre care probabil ca va aflati si dumneavoastra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.