Acasă Actualitate Un falsificator de bancnote de 100.000 de lei a fost prins intr-un...

Un falsificator de bancnote de 100.000 de lei a fost prins intr-un apartament din Capitala

DISTRIBUIȚI

Politistii bucuresteni din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au retinut, la sfarsitul saptamanii trecute, un falsificator de bancnote de 100.000 de lei. La perchezitia facuta intr-o locuinta din sectorul 4, unde statea fara forme legale Alexandru Vasile (32 de ani), au fost gasite un calculator si doua dischete care contineau imaginile prelucrate a doua bancnote de o suta de mii de lei.

Anchetatorii au constatat ulterior ca una din seriile bancnotelor respective corespundea cu cea a unor bancnote false retrase din circuitul monetar si care fusesera plasate pe raza Capitalei, in perioada iunie-noiembrie anul acesta.

Alexandru Vasile a fost retinut si este cercetat pentru falsificare de moneda sau de alte valori si detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori.

De asemenea, se fac verificari si pentru identificarea si prinderea plasatorilor de bancnote false.

Un alt falsificator incerca sa puna in circulatie sapte milioane de lire italiene

Sectia de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie l-a trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Romulus Pavelescu, pentru falsificarea a sapte milioane de lire italiene.

Romulus Pavelescu va fi judecat pentru falsificare de monede sau alte valori, de catre Judecatoria sectorului 2 Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, Pavelescu a fost retinut de politisti in data 30 octombrie 2001, in incinta magazinului Obor din Capitala, avand asupra sa cele sapte milioane de lire italiene, pe care intentiona sa le puna in circulatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.