Acasă Actualitate Un ofiter de credite al BCR a fost arestat in dosarul Grand...

Un ofiter de credite al BCR a fost arestat in dosarul Grand Miroc

DISTRIBUIȚI

Ofiterul de credite al Bancii Comerciale Romane, sucursala Moldova Noua, a fost arestat, ieri, in dosarul Grand Miroc, sub acuzatia de fals intelectual.

Sorinel Chitu este acuzat ca, in calitate de ofiter de credite la BCR Moldova Noua, a intocmit, in data de 23 august 2001, o scrisoare de bonitate pentru Grand Miroc, in care a mentionat indicatori de bonitate ireali. Din indicatori reiesea ca firma de intermedieri Grand Miroc are bani in cont pentru a efectua diverse plati, in timp ce situatia financiara a societatii era alta. Pe baza acestei scrisori de bonitate, Ministerul Muncii a eliberat certificatul de autorizare pentru Grand Miroc, astfel ca firma putea sa se ocupe de intermedierea locurilor de munca in strainatate. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au emis mandat de arestare pentru cinci zile pe numele lui Sorinel Chitu.

La sfarsitul saptamanii trecute, patronul firmei Grand Miroc, cetateanul sarb Mihajlo Iovanovici, a fost arestat preventiv de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, dupa ce, vineri seara, fusese retinut la Vama Nadlac, in timp ce incerca sa iasa din Romania.

Societatea comerciala Grand Miroc, reprezentata de Mihajlo Iovanovici, administrator si asociat unic, a efectuat operatiuni comerciale in favoarea firmei italiene Ecoterra Company Milano, reprezentata de Peletieri Antonio, director, provocand o paguba statului roman.

Mihajlo Iovanovici este acuzat ca a determinat 2.150 de cetateni romani sa incheie contracte cu partenerul italian, pentru prestari de servicii in Italia, creandu-le conditii de deplasare la Szeged, unde i-au platit 650 de marci germane lui Peletieri. In schimbul acestei sume, societatea italiana a eliberat un document care nu avea valoare contabila. Potrivit anchetatorilor, cele 975.000 de marci cat au platit, in total, 1.500 de persoane, ar fi trebuit sa fie incasate, de fapt, in Romania, de Grand Miroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.