Acasă Actualitate Un ofiter din IJP Neamt a oferit 10.000 de dolari pentru a...

Un ofiter din IJP Neamt a oferit 10.000 de dolari pentru a nu fi denuntat

DISTRIBUIȚI

Ancheta desfasurata in judetul Neamt de procurorii Sectiei militare din cadrul Parchetului de pe langa CSJ continua prin arestarea unui personaj-cheie in dosarul maiorului Paduraru, arestat, la randul sau, la 11 iunie, in dosarul mafiei lemnului. Este vorba despre Dragos Campan, unul dintre actionarii firmei Forest Tarcau, care a fost arestat de curand pentru favorizarea infractorului si trafic de influenta. Printre altele s-a stabilit ca maiorul Paduraru s-a intalnit cu Dragos Campan, pe care l-a rugat sa ia legatura cu cei de la care a pretins mita, promitandu-le acestora suma de 10.000 de dolari, in schimbul retragerii plangerii de la Parchetul Militar.

Negocierile

Mai exact, anchetatorii au stabilit ca Dragos Campan, dorind sa ajute o persoana care incalcase legea penala in domeniul silvic, a intervenit pe langa maiorul Paduraru. Dosarul se afla in lucru la acesta, drept pentru care maiorul Dragos Campan i-a propus un targ, si anume distrugerea dosarului in schimbul sumei de 3.000 de marci germane. Ofiterul a fost nemultumit de pretul oferit si a cerut 6.000 de marci. Cum cei aflati in cauza nu au avut suma necesara, s-au trezit trimisi in judecata. In aceste conditii, persoanele cercetate l-au reclamat pe maiorul Paduraru la Curtea Suprema de Justitie. Cercetarile au mai stabilit ca, dupa demararea anchetei, maiorul Paduraru s-a intalnit cu Dragos Campan, pe care l-a rugat sa ia legatura cu reclamantii, promitandu-le acestora suma de 10.000 de dolari, in schimbul retragerii plangerii de la Parchetul Militar. Trocul nu a fost acceptat, persoanele sesizand anchetatorii cu privire la tentativa de mituire a ofiterului nemtean.

Contactat, Biroul de presa al Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie a confirmat masura luata impotriva patronului Dragos Campan, precum si motivele pentru care acesta a fost arestat. -Dragos Campan a fost arestat pentru favorizarea infractorului si trafic de influenta. Acesta, in vara anului 2000, a acceptat sa ajute o persoana care incalcase legea delictelor silvice. Dosarul era la maiorul Paduraru si, pentru ca Dragos Campan il cunostea pe acesta, s-a dus la el si i-a spus ca va primi 3.000 de marci daca distruge dosarul, adica sa rupa actele. Paduraru a negociat si a zis ca vrea 6.000 de marci. Cum cei cercetati nu au dat acesti bani, pentru ca aveau niste probleme si li s-a parut si prea mult, s-au vazut trimisi in judecata. Atunci au depus plangere impotriva politistului. Ulterior, acesta, afland de declaratiile date procurorilor militari, l-a contactat pe Campan si le-a transmis celor care l-au denuntat ca, daca isi retrag reclamatiile si schimba ce au spus procurorilor, le da 10.000 de dolari. A fost refuzat si s-au facut cercetari in continuare-, a declarat procuror Ingrid Petcu, purtator de cuvant in cadrul Parchetului General, care nu a precizat daca arestarea maiorului Radu Paduraru, petrecuta pe data de 11 iunie, a avut legatura cu acest caz sau este o -afacere- noua scoasa la iveala de anchetatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.