Acasă Actualitate USR cere demisia lui Ciucă după ce s-a aflat că înregistrarea dosarului...

USR cere demisia lui Ciucă după ce s-a aflat că înregistrarea dosarului de plagiat a fost fraudată la Curtea de Apel

DISTRIBUIȚI

Astăzi, după dezvăluirile grave făcute de jurnaliştii de la G4Media, există suspiciunea unei scheme infracţionale puse în mişcare pentru muşamalizarea plagiatului lui Nicolae Ciucă.

Pe scurt, un judecător a anulat toate sesizările de plagiat la CNADTCU depuse în cazul Nicolae Ciucă. La doar o zi după, judecătorul a depus cerere de pensionare.

Dosarul i-a fost alocat prin metoda „Coperta”, iar apoi urmele şterse din sistem. Accesul presei la dosar a fost refuzat, deşi este în mod clar de interes public.

Un caz fără precedent.

Ciucă rămâne fără acuzaţiile oficiale de plagiat, magistratul promovat în trecut în mai multe funcţii de PNL rămâne cu pensia specială.

„Şi să nu uităm de tentativele grosolane de intimidare a Emiliei Şercan, jurnalista care a dezvăluit plagiatul, precum şi de seria de manevre incompatibile cu principiile şi regulile unui stat de drept”, spune Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR.

Inspecţia Judiciară are obligaţia să se autosesizeze. Informaţiile apărute în presă trebuie verificate. Parchetul trebuie să facă lumină şi să investigheze această operaţiune de spălare a lui Ciucă.

Prim-plagiatorul ţării – dacă mai are un dram de onoare – trebuie să îşi dea demisia.”, transmite USR într-un comunicat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.