Acasă Actualitate Vasile Blaga achitat definitiv în dosarul în care falsul general Dan Grigoriu...

Vasile Blaga achitat definitiv în dosarul în care falsul general Dan Grigoriu a mințit

DISTRIBUIȚI

Un complet de cinci judecători condus de vicepreședintele ICCJ Iulian Dragomir a decis, luni, achitarea definitivă a lui Vasile Blaga pentru fapta de trafic de influență legată de primirea unor sponsorizări la PDL, după ce a respins atât apelul acestuia cât și pe cel al anchetatorilor DNA.

Europarlamentarul Vasile Blaga, fost ministru PDL, a fost achitat în dosarul de trafic de influență în care primarul Gheorghe Ștefan și-a recunoscut fapta și a făcut acord cu procurorii DNA. Judecătorii au decis că ”fapta nu e prevăzută de legea penală”.
În 23 iulie 2020, Curtea de Apel București a trimis la Tribunalul București pentru rejudecare dosarul de corupție în care europarlamentarul PNL Vasile Blaga fusese achitat chiar de Tribunal.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti deciseseră și în 30 octombrie 2017 achitarea fostului ministru Vasile Blaga, acuzat de trafic de influenţă în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL. Unul din martorii DNA, falsul general SRI Dan Grigoriu i-a mințit pe procurorii DNA: nu îi dăduse șpagă lui Vasile Blaga.

Citește și Pe falsul general SRI Grigoriu nu l-a chemat la naștere Dan iar la țară i se spunea Costică. Și-a schimbat identitatea după ce a finanțat o proxenetă.

Decizia prin care fostul secretar general al PDL Vasile Blaga a fost achitat în procesul în care era acuzat de trafic de influenţă a fost anulată, în iulie 2020, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, procesul fiind rejudecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.