Acasă Actualitate USR îl acuză pe Marcel Ciolacu că pune presiune pe judecătorii CCR

USR îl acuză pe Marcel Ciolacu că pune presiune pe judecătorii CCR

DISTRIBUIȚI

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, răspunde declaraţiei recente a premierului Marcel Ciolacu referitoare la intervenţia la Curtea Constituţională (CCR) pentru „devansarea” termenului sesizării USR legate de legea de creştere a taxelor.

Ionut Mosteanu a declarat: „Îi aduc aminte domnului Ciolacu că rolul CCR nu e să servească drept anexă a Guvernului, ci să asigure că democraţia şi Constituţia sunt respectate”. Se pune întrebarea firească: În ce ţară trăim, dacă Guvernul încearcă să forţeze mâna CCR?

Ionuţ Moşteanu subliniază şi importanţa sesizării făcute de USR: „USR a punctat clar neconstituţionalităţile din legea de creştere a taxelor. Este un atac direct la veniturile a milioane de români. Să nu încerce să ocolească legile şi principiile democratice din disperarea de a avea mai mulţi bani pentru pensii speciale şi sinecuri”.

Ionuţ Moşteanu îi cere premierului Marcel Ciolacu să înceteze cu presiunile asupra CCR şi să respecte termenul stabilit de aceasta pentru judecarea sesizării: „Cer ca termenul CCR să rămână neschimbat. Îi cer lui Marcel Ciolacu să oprească presiunile pe CCR”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.