Acasă Actualitate USR nu votează guvernul dacă la Sănătate va fi Horațiu Suciu: are...

USR nu votează guvernul dacă la Sănătate va fi Horațiu Suciu: are un Ferrari care nu putea fi luat decât din șpagă

DISTRIBUIȚI

Președintele USR, Dan Barna a declarat marți seară la Digi24 că printre persoanele vehiculate pentru a fi numite miniștri în Guvernul Orban există una cu probleme de integritate și a avertizat că, dacă aceasta se va regăsi printre titularii de portofolii, partidul pe care îl conduce nu va vota învestirea Cabinetului. Pe surse, USR a transmis presei că e vorba de chirurgul cardiovascular Horațiu Suciu de la Institutul Inimii din Târgu Mureș care ar avea un Ferrari ce nu putea fi achiziționat decât din șpăgi, susțin USR-iștii.

Iată interviul lui Dan Barna la Digi 24:

Întrebare: E vreun nume pe lista de miniștri cu care nu sunteți de acord?

Dan Barna: A existat. Nu o să dau numele respective, dar a existat la un minister în mod particular, unde erau mai multe nume menționate. La una dintre ele, de fapt la două, am ridicat niște semne de întrebare din cunoștințele pe care le aveau colegii noștri.

Î: Era o problemă de integritate sau altceva?

D. B.: Să-i spunem de integritate, da.

Î: Deci premierul Orban are un nume pe listă care are probleme de integritate din punctul dumneavoastră de vedere? Adică ce? Are dosar penal/ are un conflict de interese? Are o anchetă la ANI? Are afaceri cu statul?

D. B.: Niciuna dintre cele menționate, dar dacă v-aș spune ar fi clar domeniul. Nu mi se pare fair, pentru că mi-am spus că oricum nu crede că va nominaliza persoana respectivă.

Î: Și dac-o nominalizează?

D. B.: Dacă o nominalizează, nu vom vota persoana respectivă. Asta i-am transmis-o explicit premierului.

Î: Adică nu veți vota întreg guvernul.

D. B.: Eu de asta sunt destul de convins că persoana respectivă nu va face parte din guvern. Va fi un subiect delicat dacă va insista cu persoana respectivă. În comisie nu vom vota, că despre asta vorbeam când am spus că nu vom vota persoana respectivă. Am spus că decizia finală va depinde de lista miniștrilor. Nu era doar o figură de stil.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu și-a întrebat alegătorii într-un sondaj pentru Sănătatea României

Întrebare: Ați fi de acord să votez un viitor Ministru al Sănătății care ia șpagă?

În comentarii, vă rog să răspundeți și pentru opțiunile 3 și 4:

3. Nu mă deranjează că a luat plicul după…

4. Sunt de acord să fie ministru dacă-și vinde în prealabil Ferari-ul cumpărat din șpagă și donează banii unei fundații caritabile.

97% din fanii paginii sale au răspuns că nu sunt de acord, șpaga fiind un lucru murdar.

Amintim că în conformitate cu art. 44 (8) din Constituție, în România se prezumă caracterul licit al dobândirii averii.

3 COMENTARII

  1. Faptul că statul până mai ieri a dat așa-zise salarii în sănătate ar fi reala problemă de integritate, dac-așa s-ar pune problema. Nu se pune așa, fiindcă tot statul a dat până mai ieri(și dă în continuare) salarii și pensii unora care n-au, în realitate, nicio meserie. Ne mai mirăm de ce scrie în rap Mcv!

  2. Inainte de a denigra si a afirma despre un om minunat aceste lucruri, cei de la usr ar face bine sa se documenteze si sa vorbeasca pe baza de dovezi.
    Acum 2 ani ma aflam in blocul operator alaturi de Prof. Horatiu Suciu, era noapte si operatia dura deja de cateva ore, cazul era extrem de complicat, pot sa afirm cu o siguranta absoluta faptul ca fara aceasta interventie copilul operat nu ar fii avut sanse de supravietuire- canal atrioventricular complet. Spre final cand totul a decurs bine am indraznit sa il intreb pe Prof Horatiu Suciu de ce alege sa ramana in Romania, cand in strainatate ar putea fii platit efectiv o avere. Dansul cu o blandete si smerenie extraordinara mi-a raspuns ca daca si el pleaca pe acesti copii amarati ai țarii cine ii va mai opera? A mai ramas el, el si echipa sa si toti orfanii si copii de la tara ai caror parinti abia le pot oferii hrana zilnica cum era si cazul copilului din acea seara. Cuvintele sunt de prisos Prof. Horatiu Suciu este un om extraordinar, pentru cine nu il cunoaste dansul opereaza pe cord copii, cu un total mai mare de 1300 de operatii, copiii fiind uneori in varsta de cateva zile, care fara dansul nu ar fii avut nici o sansa. De asemenea este si singurul din tara care efectueaza uzual transplant de cord.
    Valoarea unui asemenea doctor, a unui asemenea specialist in strainatate ar fii fost evaluata la o suma ce poate ajunge la un milion de dolari pe an.
    Dar inca ne legam de bunuri, in acest caz o masina… Adica domnul Dan Barna afirma, nu, faptul ca orice doctor, ce detine o masina scumpa ia spaga, cel putin eu asa inteleg, ceea ce este o jignire la adresa tuturor medicilor. Poate ca data viitoare cand domnul Dan alege sa afirme anumite lucruri va da o cautare pe Google sa afle mai multe informatii despre cel pe care il acuza pe nedrept.
    Nu sustin spaga si as condamna pe oricine se dovedeste vinovat, dar sa strici imaginea unui asemenea om fara argumente fondate, este inadmisibil. Este incredibil ca aceasta gandire poate exista si in acest partid tanar de la care aveam pretentii si speranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.