Acasă Actualitate USR nu votează guvernul dacă la Sănătate va fi Horațiu Suciu: are...

USR nu votează guvernul dacă la Sănătate va fi Horațiu Suciu: are un Ferrari care nu putea fi luat decât din șpagă

DISTRIBUIȚI

Președintele USR, Dan Barna a declarat marți seară la Digi24 că printre persoanele vehiculate pentru a fi numite miniștri în Guvernul Orban există una cu probleme de integritate și a avertizat că, dacă aceasta se va regăsi printre titularii de portofolii, partidul pe care îl conduce nu va vota învestirea Cabinetului. Pe surse, USR a transmis presei că e vorba de chirurgul cardiovascular Horațiu Suciu de la Institutul Inimii din Târgu Mureș care ar avea un Ferrari ce nu putea fi achiziționat decât din șpăgi, susțin USR-iștii.

Iată interviul lui Dan Barna la Digi 24:

Întrebare: E vreun nume pe lista de miniștri cu care nu sunteți de acord?

Dan Barna: A existat. Nu o să dau numele respective, dar a existat la un minister în mod particular, unde erau mai multe nume menționate. La una dintre ele, de fapt la două, am ridicat niște semne de întrebare din cunoștințele pe care le aveau colegii noștri.

Î: Era o problemă de integritate sau altceva?

D. B.: Să-i spunem de integritate, da.

Î: Deci premierul Orban are un nume pe listă care are probleme de integritate din punctul dumneavoastră de vedere? Adică ce? Are dosar penal/ are un conflict de interese? Are o anchetă la ANI? Are afaceri cu statul?

D. B.: Niciuna dintre cele menționate, dar dacă v-aș spune ar fi clar domeniul. Nu mi se pare fair, pentru că mi-am spus că oricum nu crede că va nominaliza persoana respectivă.

Î: Și dac-o nominalizează?

D. B.: Dacă o nominalizează, nu vom vota persoana respectivă. Asta i-am transmis-o explicit premierului.

Î: Adică nu veți vota întreg guvernul.

D. B.: Eu de asta sunt destul de convins că persoana respectivă nu va face parte din guvern. Va fi un subiect delicat dacă va insista cu persoana respectivă. În comisie nu vom vota, că despre asta vorbeam când am spus că nu vom vota persoana respectivă. Am spus că decizia finală va depinde de lista miniștrilor. Nu era doar o figură de stil.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu și-a întrebat alegătorii într-un sondaj pentru Sănătatea României

Întrebare: Ați fi de acord să votez un viitor Ministru al Sănătății care ia șpagă?

În comentarii, vă rog să răspundeți și pentru opțiunile 3 și 4:

3. Nu mă deranjează că a luat plicul după…

4. Sunt de acord să fie ministru dacă-și vinde în prealabil Ferari-ul cumpărat din șpagă și donează banii unei fundații caritabile.

97% din fanii paginii sale au răspuns că nu sunt de acord, șpaga fiind un lucru murdar.

Amintim că în conformitate cu art. 44 (8) din Constituție, în România se prezumă caracterul licit al dobândirii averii.

8 COMENTARII

 1. Faptul că statul până mai ieri a dat așa-zise salarii în sănătate ar fi reala problemă de integritate, dac-așa s-ar pune problema. Nu se pune așa, fiindcă tot statul a dat până mai ieri(și dă în continuare) salarii și pensii unora care n-au, în realitate, nicio meserie. Ne mai mirăm de ce scrie în rap Mcv!

 2. Inainte de a denigra si a afirma despre un om minunat aceste lucruri, cei de la usr ar face bine sa se documenteze si sa vorbeasca pe baza de dovezi.
  Acum 2 ani ma aflam in blocul operator alaturi de Prof. Horatiu Suciu, era noapte si operatia dura deja de cateva ore, cazul era extrem de complicat, pot sa afirm cu o siguranta absoluta faptul ca fara aceasta interventie copilul operat nu ar fii avut sanse de supravietuire- canal atrioventricular complet. Spre final cand totul a decurs bine am indraznit sa il intreb pe Prof Horatiu Suciu de ce alege sa ramana in Romania, cand in strainatate ar putea fii platit efectiv o avere. Dansul cu o blandete si smerenie extraordinara mi-a raspuns ca daca si el pleaca pe acesti copii amarati ai țarii cine ii va mai opera? A mai ramas el, el si echipa sa si toti orfanii si copii de la tara ai caror parinti abia le pot oferii hrana zilnica cum era si cazul copilului din acea seara. Cuvintele sunt de prisos Prof. Horatiu Suciu este un om extraordinar, pentru cine nu il cunoaste dansul opereaza pe cord copii, cu un total mai mare de 1300 de operatii, copiii fiind uneori in varsta de cateva zile, care fara dansul nu ar fii avut nici o sansa. De asemenea este si singurul din tara care efectueaza uzual transplant de cord.
  Valoarea unui asemenea doctor, a unui asemenea specialist in strainatate ar fii fost evaluata la o suma ce poate ajunge la un milion de dolari pe an.
  Dar inca ne legam de bunuri, in acest caz o masina… Adica domnul Dan Barna afirma, nu, faptul ca orice doctor, ce detine o masina scumpa ia spaga, cel putin eu asa inteleg, ceea ce este o jignire la adresa tuturor medicilor. Poate ca data viitoare cand domnul Dan alege sa afirme anumite lucruri va da o cautare pe Google sa afle mai multe informatii despre cel pe care il acuza pe nedrept.
  Nu sustin spaga si as condamna pe oricine se dovedeste vinovat, dar sa strici imaginea unui asemenea om fara argumente fondate, este inadmisibil. Este incredibil ca aceasta gandire poate exista si in acest partid tanar de la care aveam pretentii si speranta.

  • Sotul meu a fost operat de domnul profesor doctor Horia Suciu, actul medical nu a fost conditionat.USR sa -si vada gunoaiele din ograda nu se denigreze asa un om ca doctorul Horia Suciu

   • Este mită și dacă actul medical nu a fost condiționat. Niciun angajat nu are voie să primească bani în legătură cu atribuțille de serviciu.

    • Și dacă îl invit la un dinner pe amicul meu chirurg după operație și în timpul întâlnirii îi fac cadou ,să zicem, un ceas Patek Phillipe , sau un Luminor Panerai , un Turbillion sau orice altceva de mare valoare sau chiar 1.000.000 de dolari și asta DOAR pentru că,de exemplu,îmi place culoarea costumului său sau cum ține furculița în mână sau faptul că e vegan sau …,sau… ,repet , asta tot mită se consideră că e ? Să-nțelegem că noțiunea de liberul arbitru și mai ales aplicabilitatea ei s-au desființat integral și absolut in minunata noastră patrie ?! Aceasta este doar un exemplu despre ilogica și ambiguitatea -voită , spun eu – a legilor care ar trebui să ne guverneze viața și activitatea . Un exemplu simplu despre cum poți eluda o lege poate special prost ,chiar imbecil ,alcătuită . Și ca asta multe altele …. Pentru că asta ne place ! Să facem legi ambigue tocmai pentru a fi eludate. Și cât de simplu ar fi … Mită ? Pușcărie ! Condiționarea actului medical ? Excludere din ordinul medicilor , asistenților ,etc ! Donații în nume personal ? IMPOZITARE !!! Ce poate fi așa de greu ?! Dar, binențeles, atâta timp cât bagi medicul în aceeași oala cu funcționarul de la ghișeu ,făcându-te că uiți câți bani îi iei unuia și câți celuilalt la dările lunare, pare normal să nici nu vrei să clarifici logic și proficient niște situații care ar aduce niște venituri suplimentare la Buget ,deși clamăm universal că e nevoie de mai mulți bani . E mai ușor să pui ștampila de MITĂ peste tot, și-n rest …..

     • Sunteți complet neinformat. Există convenții internaționale privind definiția mitei la care România este parte încă de acum 20-25 de ani. Nu este nimic ambiguu. Dacă amicul chirurg nu v-ar fi operat, puteați să-i dați ceasul sau milionul cadou. Dar nu i le-ați fi dat, nu-i așa?

 3. Da, așa e! Reglementările cuprinse în Titlul V – Infracţiuni de corupţie şi de serviciu (art. 289-309) – din Partea specială a Codului penal (Legea nr. 286/2009) asigură şi transpunerea obligaţiilor care revin României în conformitate cu reglementările Uniunii Europene (menţionăm, cu titlu de exemplu, Decizia–cadru 2003/568/JAI a Consiliului din 22 iulie 2003 privind combaterea corupţiei în sectorul privat, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L nr.192 din 31. 07. 2003) şi convenţiile internaţionale la care este parte (menţionăm, cu titlu de exemplu, Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, adoptată la New York la 31 octombrie 2003, ratificată prin Legea nr. 365/2004, şi Convenţia penală privind corupţia, adoptată la Strasbourg la 27 ianuarie 1999, ratificată prin Legea nr. 27/2002)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.