DISTRIBUIȚI

Consilierii USR PLUS amenință că nu vor vota, miercuri, bugetul Capitalei, dacă primarul general Nicușor Dan nu îi va da drept de semnătură viceprimarului PLUS, Horia Tomescu. Miza fiind schimbarea conducerii ASSMB precum și a managerilor de spitale. Tomescu are delegate atribuții, însă nu are drept de semnătură.

Amenințările consilierilor vin după ce Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui, cei doi copreședinți USR PLUS din București, au discutat cu aceștia și le-ar fi cerut să nu voteze bugetul dacă primarul general nu își respectă promisiunile din campania electorală, când i-ar fi promis lui Voiculescu că se va ocupa de spitalele din București.

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea celor 19 spitale din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi demiși și numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. De asemenea, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB este controlat tot de primar.

„Nu sunt cerințe noi. Sunt promisiunile din campanie. Principala obiecție pe care o are USR PLUS nu este afilierea politică a unor manageri, ci cum au ajuns acolo. Pentru noi e important să fie făcute concursuri. De asta am cerut închiderea mandatului directorului ASSMB. Trebuie încheiate mandatele din timpul doamnei Firea. Pentru asta, sigur, este nevoie de semnătură”, a declarat deputata USR PLUS Oana Țoiu, la Digi24.

Surse politice ne-au declarat sub protecția anonimatului că directorul interimar al ASSMB, Vasile Apostol, s-a pripășit la PNL Dâmbovița, pe lângă apropiatul lui Ludovic Orban, Virgil Guran preferat la șefia grupului PNL din Senat în locul celebrului Daniel Fenechiu. Guran, cu interese în sănătate ca orice politruc sau mogul care se respectă, îl protejează și-l susține frenetic pe Apostol.

Primind promisiunea voturilor controlate de Guran pentru șefia PNL, Orban a făcut presiuni asupra lui Nicușor Dan pentru a-l menține pe Apostol în funcție și pentru a prelungi interimatele managerilor celor 19 spitale, foști oameni ai lui Firea-PSD, preluați de Antonel Tănase, șeful PNL Sector 3 și el susținător al lui Orban la șefia PNL. Mandatele celor 19 manageri ai spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei au fost prelungite cu încă 3 luni pe 21 aprilie.

Astfel, deși ziarul Curentul a dezvăluit că Managerul de la Spitalul Colțea, Mircea Lupușoru „muncește” oficial 26 de ore pe zi, Primăria Capitalei i-a prelungit mandatul acestuia, la propunerea „vericului” Apostol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.