Acasă Actualitate USR: prin numirea noului guvernator Cătălin Țibuleac, Dăncilă a predat Delta baronilor...

USR: prin numirea noului guvernator Cătălin Țibuleac, Dăncilă a predat Delta baronilor locali PSD

DISTRIBUIȚI

USR protestează după ce Viorica Dăncilă l-a revocat pe Mălin-Matei Mușetescu din funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” și l-a numit pe Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea pensionat la 53 de ani în luna august 2017, după un mandat de patru ani și jumătate în fruntea instituției.

„PSD și premierul Viorica Dăncilă dovedesc astfel, încă o dată, că nu au înțeles mesajul transmis de români, la urne, pe 26 mai și continuă politica păguboasă de numire în funcții cheie a unor oameni doar după criteriul apropierii de baronii PSD. USR îi cere public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra deciziei de numire în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Țibuleac, fost șef al Direcției Județene de Informații Tulcea, pe scurt SRI Tulcea, un apropiat al baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu. De altfel, în ultimii ani, Cătălin Țibuleac a condus un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro”, precizează reprezentanții USR, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă.

Liderul USR Tulcea a afirmat că PSD și Viorica Dăncilă demonstrează că nu au înțeles nimic din votul românilor la alegerile europarlamentare.

„Doamna Viorica Dăncilă demonstrează că, asemenea colegilor de partid, nu a înțeles nimic din votul românilor. Sau, pur și simplu, nu o interesează ce au transmis românii actualei puteri pe 26 mai. Românii au spus răspicat că nu mai vor oameni întorși cu cheia de PSD, oameni care să-și urmărească propria agendă în loc să se preocupe de problemele reale ale comunității și ale țării. Cum răspunde doamna Viorica Dăncilă, premier și președinte interimar al PSD, la acest mesaj? Mai face o numire controversată, pentru că este în campanie în propriul partid și vrea să-și asigure voturile la viitorul congres prin mulțumirea baronilor locali”, a declarat Elena Uram, președintele USR Tulcea.

Partidul condus de Dan Barna mai atrage atenția că decizia controversată de numire a acestuia nu a fost anunțată public înainte ca decizia premierului să fie publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, spune USR, alegerea zilei de vineri, înaintea unui weekend prelungit, nu este întâmplătoare, ci menită să atenueze impactul public.

„Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” este o instituție cheie pentru această zonă, având rol de arbitru reglementator în domenii precum turismul ori pescuitul. Protejarea Deltei Dunării trebuie să fie mai presus de interesele de partid ale PSD și de interesele personale ale președintelui interimar al PSD. Decizia de numire a domnului Cătălin Țibuleac a generat un val de mesaje către USR. Uniunea Salvați România va folosi toate mijloacele avute la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât acesta să nu fie distrus de baronii locali PSD”, conchide sursa menționată.

Ulterior comunicatului, USR a venit cu lămuriri suplimentare: „Horia Teodorescu, baron local PSD și președinte al Consiliului Județean Tulcea, care mai ieri se plângea pe la televizor că a fost captiv în epoca Dragnea, s-a asigurat că premierul Viorica Dăncilă îl numește pe Cătălin Țibuleac guvernator al Rezervației Biosfera Delta Dunării.

Cătălin Țibuleac, fost șef al SRI Tulcea, este un apropiat al lui Horia Teodorescu și a condus în ultimii ani un ONG controlat de CJ Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro.

Îi cerem public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra decizie de numire și să demonstreze că interesele de partid și campania internă din PSD nu sunt mai importante decât protejarea Rezervației Biosfera Delta Dunării.

Vestea numirii domnului Țibuleac în fruntea ARBDD a generat un val de mesaje către USR, în care cetățenii ne semnalau manevrele legate de complicitatea ARBDD în menținerea afacerilor agricole chimizate în Deltă și nu numai.

Ne bucură faptul că cetățenii au încredere în USR și apelează la noi, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât să nu fie distrus de baronii locali PSD.”, susține USR.

2 COMENTARII

  1. ABSOLVETII DE PANA IN 1989 AI SCOLILOR DE MILITIE, SECURITATE, JUSTITIE SI MApN SA FIE TRECUTI IN REZERVA(pensionati) SI SA FIE SCOSI DIN ORICE FUNCTIE PUBLICA DETINUTA IN PREZENT PENTRU A SE PUTEA LIMPEZI SI NORMALIZA SITUATIA DEZASTRUASA IN CARE SE AFLA ROMANIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.