Acasă Actualitate Vaccinul anti COVID-19 autoadministrat de prof. Păunescu va fi dezvoltat de statul...

Vaccinul anti COVID-19 autoadministrat de prof. Păunescu va fi dezvoltat de statul român după ce s-a implicat Armata

DISTRIBUIȚI

După ce ambasadorul Marii Britanii la București a anunțat că a avut o conversație telefonică fructuoasă cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Terapii Genice și Celulare, Oncogen și că îl va pune pe acesta în contact cu cercetătorii britanici, autoritățile române au decis să se implice.  Profesorul Virgil Păunescu s-a declarat pe 8 mai prima persoană vaccinată împotriva noului coronavirus din România, cu un antidot produs chiar de o echipă de cercetători pe care o coordonează, detalii AICI.

După ce profesorul a anunțat că a testat vaccinul pe el însuși, penibilul director al Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu a declarat presei că medicul Virgil Păunescu și-a pus, de fapt, picături în nas și că a deschis o anchetă împotriva profesorului. Pătrașcu a abolvit Medicină în 2019 și a fost numit politic manager al spitalului.

Coordonat de Ministerul Apărării, Institutul Cantacuzino a semnat un acord de colaborare cu clinica OncoGen iar Ministerul Educației va finanța cercetarea privind vaccinul împotriva virusului SARS-nCoV-2 care va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.

Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch).

„Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman.
Am semnat acordul de colaborare cu Institutul Cantacuzino pentru că facem tot posibilul ca producția vaccinului să aibă loc la noi in țară, și am câștigat competiția deschisă de Ministerul Educației si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin importriva virsului SARS-nCoV-2!

Mergem înainte!

La OncoGen susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României.
Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine.

▪️In acest sens, am semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino””.
Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în țara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen.

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri.

▪️Cu această ocazie vă anunțăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Cantacuzino, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului
SARS-nCov-2.

▪️Suma se ridica la 3,5 milioane RON și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic.”, anunțî OncoGen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.