Acasă Actualitate Vaccinul Universității din Oxford va fi testat de joi pe oameni, în...

Vaccinul Universității din Oxford va fi testat de joi pe oameni, în paralel cu producția. Guvernul a alocat azi încă 20 milioane de lire

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat că studiile vor începe săptămâna aceasta pentru vaccinul Covid-19 dezvoltat la Universitatea din Oxford și va fi testat pe oameni pentru prima dată peste 48 de ore.
Vorbind în timpul informării de presă nr. 10, ministrul Hancock, a declarat că guvernul „mizează totul” pe dezvoltarea unui nou vaccin de succes. Hancock a spus că Marea Britanie este în fruntea efortului global și că două dintre cele mai importante dezvoltări ale vaccinurilor din lume se desfășoară la Universitatea din Oxford și la Imperial College. Ministrul Sănătății a spus că oamenii de știință de la Oxford sunt acum pregătiți să administreze vaccinul pe oameni joi.
El a anunțat că vor fi alocate încă 44,5 milioane lire sterline celor două universități pentru a menține finanțarea studiilor „promițătoare” ale oamenilor de știință, care „progresează rapid”. Hancock a declarat în cadrul conferinței de presă: „În primul rând, astăzi pun la dispoziție proiectului Imperial 22,5 milioane lire sterline pentru a susține studiile clinice de Fază 2, care vor evalua un eșantion de câteva mii și pentru ca aceștia să înceapă lucrările pentru faza 3. „În al doilea rând, astăzi pun la dispoziție echipei Oxford 20 milioane de lire sterline pentru a-și finanța studiile clinice. Echipa a accelerat procesul de testări care lucrează cu regulatorul, MHRA, care a fost absolut genial. „În vremuri normale, pentru atingerea acestei etape ar fi nevoie de ani de zile și sunt foarte mândru de munca depusă până acum. În același timp, vom investi în capacitatea de producție, astfel încât dacă unul dintre aceste vaccinuri funcționează în siguranță, îl putem pune la dispoziția britanicilor cât mai curând posibil.” Ministrul Sănătății a subliniat că Marea Britanie a alocat mai mulți bani decât oricare altă țară în căutarea globală a unui vaccin ”. „Pe termen lung, cel mai bun mod de a învinge coronavirusul este printr-un vaccin. Până la urmă, aceasta este o boală nouă ”, a adăugat el.
„Această știință este incertă, dar sunt sigur că vom arunca tot ce avem la elaborarea unui vaccin”. El a spus despre coronavirus că este un „dușman puternic”, dar că „puterea ingeniozității umane este mai puternică” și că, în fiecare zi, oamenii de știință descoperă mai multe despre virus.

Un milion de doze din potenţialul vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetătorii de la Oxford, au fost deja lansate în producţie şi vor fi disponibile până în septembrie. Vaccinul este denumit ”ChAdOx1 nCoV-19”. ”Am început producţia la risc a acestui vaccin, nu doar la o scară redusă, ci cu o reţea de producători în şapte locaţii diferite din lume”, a declarat vineri presei Adrian Hill, profesor şi director la Institutul Jenner din cadrul Universităţii Oxford, el estimând că până în septembrie se va încheia şi testarea vaccinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.