Acasă Actualitate Vechile conducte de irigatii, depozite pentru hotii de combustibil

Vechile conducte de irigatii, depozite pentru hotii de combustibil

DISTRIBUIȚI

Jandarmii constanteni au descoperit, joi, doua instalatii artizanale prin care erau sustrase cantitati impresionante de combustibil. Ambele instalatii erau racordate pe conducta magistrala de motorina Petrotrans, una pe varianta Constanta-Ovidiu, iar cea de-a doua in zona Lumina-Navodari. Prima instalatie dovedeste o inventivitate debordanta. Furtunul, bransat la instalatie, fusese introdus intr-o conducta de irigatii dezafectata, care este amplasata la un metru si jumatate sub pamant, avand o lungime de 400 de metri. Maiorul Gerald Camburu, sef de Stat Major al Batalionului Mobil de Jandarmi Constanta, a declarat ca vechea conducta de irigatii servea astfel drept depozit de combustibil pentru infractori, care puteau veni oricand sa colecteze motorina.

Patrula de serviciu a observat, joi, in jurul orei 4.00, cateva persoane in apropierea instalatiei artizanale, insa acestea au reusit sa fuga inainte ca jandarmii sa ajunga la ei, abandonand intr-o groapa opt bidoane de plastic, fiecare cu o capacitate de 60 de litri. Politistii constanteni efectueaza cercetari pentru depistarea hotilor si stabilirea cu exactitate a cantitatii de motorina aflata in fosta conducta de irigatii.

Tot joi dimineata, jandarmii au descoperit o alta instalatie artizanala pe conducta Petrotrans, in zona Lumina-Navodari. Furtunul care pleca din instalatia artizanala montata pe conducta avea capatul la 300 de metri in camp, de unde hotii se alimentau cu cisternele. Angajatii Petrotrans efectueaza in prezent lucrari de decopertare a conductei pentru remedierea avariei si inlaturarea instalatiei artizanale.

Jandarmii Batalionului Mobil Constanta spun ca, de cand au preluat supravegherea conductelor Petrotrans, au descoperit mai multe instalatii artizanale, au reusit sa retina infractori si au recuperat cantitati importante de combustibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.