Acasă Actualitate Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh suspectă într-un dosar de corupție al DNA

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh suspectă într-un dosar de corupție al DNA

DISTRIBUIȚI

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind citată într-un dosar de corupție. Aceasta a venit însoțită de un avocat dar a susținut la intrare că nu știe de ce a fost chemată.

Update: La ieșirea din sediul DNA, Shhaideh a declarat că este suspectă într-o cauză de corupție și a refuzat să facă alte declarații.

Surse judiciare susțin că este vorba despre concesionarea Lacului Belina către Tel Drum SA.

Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, este urmărit penal încă din luna iulie 2017 pentru abuz în serviciu în afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea. În prezent, Gâdea este secretar de stat in ministerul dezvoltarii, condus de Sevil Shhaideh.
Potrivit procurorilor anticorupţie, în ianuarie 2014, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea nu a indeplinit acte prevazute in dispoziţile legale. Iar asta a dus la încheierea cu Tel Drum, dar şi cu o persoană nespecificată, a trei contracte de inchiriere pentru parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea, în suprafată totala de 80 de hectare.

Contractele au fost încheiate pentru o perioadă de 10 ani, la preturi cuprinse între de 1.900 de lei pe an pe hectar şi aproape 4.000 de lei pe lună. Toate fără TVA. Nu a fost organizată nicio licitaţie şi nu a fost emisă nicio hotărâre de consiliu judeţean.

Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități.

Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective.

Lacul Belina este, locul de pescuit preferat al liderului PSD, Liviu Dragnea. De altfel, acolo Dragnea l-a dus şi pe Grindeanu. Iar in zona se spune chiar că balta i-ar aparţine şefului social-democraţilor.

În noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin hotărâre de Guvern insula Belina, lacul Belina si bratul Pavel din administratia Apelor Romana in administratia CJ Teleorman. Guvernul si-a motivat atunci transferul prin dorinta Consiliului Judeţean de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui complex cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, dar şi a unei tabere cu plajă. Lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.