Acasă Actualitate VIDEO: Ce minciună a spus judecătorul Lăzăroiu la Antena 3 și cum...

VIDEO: Ce minciună a spus judecătorul Lăzăroiu la Antena 3 și cum îl va băga la închisoare pe cel care l-a avertizat că ÎCCJ a emis mandat de interceptare

DISTRIBUIȚI

Că judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, născut Ceaușescu, are un caracter mizerabil, s-a văzut încă din tinerețe când n-a vrut să recunoască de bunăvoie copilul unei chelnerițe care însă a demonstrat în instanță paternitatea. Detalii AICI. Acum, caracterul lui Lăzăroiu s-a dezvăluit încă o dată, la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, când judecătorul a mințit aproape în cadrul aceleiași fraze: „Dar eu nu știam pe nimeni la Înalta Curte” pentru ca 15 secunde mai târziu, Lăzăroiu să spună că a aflat de la „un prieten foarte bun, din interior de la Înalta Curte” că s-a emis mandat de interceptare pe numele său. Vezi Video la finalul articolului și contextul minciunii transcris mai jos (pe video minutele 2.10 și 2.27).

”Știți că în 2011 am fost interceptat cu autorizație de la ÎCCJ? Pe siguranță națională. Îl interceptau pe Borbely – avea el atunci o problemă și eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, pe undeva prin Covasna. Și l-am întrebat – știam că exista o hotărâre de guvern de prin 2007 că toate aceste cabane de vânătoare care nu sunt productive să fie scoase la vânzare. (…) Astea erau discuțiile mele cu Borbely și, probabil, pentru că el era interceptat… Că știți cum e: ești interceptat și toți cu care vorbești sunt și ei interceptați”. „Și mi-au povestit și mie oameni în care am destulă încredere (…) mi s-a adus la cunoștință: bă, nu mai vorbi la telefon că uite cutare și cutare. Băi, zic, eu n-am nicio problemă. (Minutul 2.10) Ei făceau un montaj: dacă ăsta, zice, are probleme penale, Lăzăroiu se duce la Înalta Curte și-l scapă. Dar eu nu știam pe nimeni la Înalta Curte și n-aveam nicio treabă cu asta. (…) (minutul 2.27) Și n-a mai trecut vreo lună și jumătate și un prieten foarte bun m-a chemat și zice vezi că s-a dat mandat de interceptare. Știu și cine l-a dat.
Mircea Badea: deci ați aflat de la cineva
Lăzăroiu: Da, de la cineva din interior de la Înalta Curte”

Fapta pe care a făcut-o „cineva”-ul din interior de la Înalta Curte se numește în Codul Penal „Divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională” (art.407) și se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare. Cum fapta e din 2011, prescrierea simplă este în 2021 iar cea specială în 2031. Așa că au timp berechet procurorii DNA să afle cine e cel care i-a spus lui Lăzăroiu. Noi pariem că dacă-l cheamă să dea declarație de martor va spune chiar el că altfel comite mărturie mincinoasă.

Exact aceeași situație a dus la condamnarea judecătoarei supreme Georgeta Barbălată la 4 ani de închisoare, pedeapsă pe care aceasta încă o execută:
În 2012, Georgeta Barbălată, după ce a pronunțat, în calitate de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, la solicitarea Serviciului Român de Informații, trei încheieri în baza cărora s-au emis mandate de siguranță națională pe numele unor persoane, „i-a divulgat lui Vlad Mihai date referitoare la persoanele care făceau obiectul de cercetare al structurilor informative, date pe care le cunoștea în virtutea atribuțiilor de serviciu, acțiunile sale fiind de natură a pune în pericol siguranța statului. La rândul său, Vlad Mihai a transmis datele și numele persoanelor față de care s-au emis mandate de siguranță națională mai departe”, se arată în rechizitoriul prin care judecătoarea a fost trimisă în judecată.

Oricine din interiorul ÎCCJ care i-a spus lui Lăzăroiu, chiar și femeia de serviciu care ar fi găsit indigoul la gunoi, a aflat informația că s-a emis mandatul de interceptare în virtutea atribuțiilor de serviciu. Așa că, cel puțin încă o dată, ca să-și salveze bănișorii, Lăzăroiu bagă un om în belele: prima oară chelnerița, acum pe cel care l-a avertizat. Ei, dar patru ani ca mâine trec! Punem pariu că DNA s-a și sesizat din oficiu?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.