Acasă Actualitate VIDEO: Scăpată prin prescripție, Andronescu a izbucnit în lacrimi de teamă că...

VIDEO: Scăpată prin prescripție, Andronescu a izbucnit în lacrimi de teamă că DNA îi va redeschide dosarul de corupție

DISTRIBUIȚI

Pe 1 februarie 2018, DNA anunța că față de ANDRONESCU ECATERINA, ministrul Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educației, Cercetării și Inovării în perioada 2008-2012, s-a dispus soluția clasării conform art. 16 alin. 1 lit. f din Codul de Procedură Penală, întrucât în cazul infracțiunilor reținute în sarcina sa în dosarul MICROSOFT, de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani (constând în inițierea, avizarea cu nerespectarea prevederilor legale a unor hotărâri de guvern, în perioada 2000- 2004, prin care erau favorizate anumite firme în contextul menționat mai sus) s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale.

Prezentă în studioul B1TV, Ecaterina Andronescu a izbucnit în lacrimi în momentul în care a început să vorbească despre dosarul Microsoft, în care a fost implicată, la un moment dat. Totul în contextul discuției despre situația lui Călin Popescu Tăriceanu, în cazul căruia DNA a cerut Parlamentului avizarea urmăririi penale într-un dosar Microsoft.

Întrebată cum va vota în cazul solicitării care îl vizează pe președintele Senatului, Ecaterina Andronescu a răspuns: „Aștept răspunsul Comisiei juridice în care am foarte mare încredere, pentru că această Comisie are acces la documentele pe care DNA le pune la dispoziția Comisiei în așa fel încât aceasta să-și facă argumentația, dar cred că, în general, votul este un vot politic”.

„Dosarul a pornit de la licențele Microsoft. S-au cumpărat licențe pentru calculatoare care nu existau. Eu, personal, nu am fost ministru atunci când s-au cumpărat licențele Microsoft și ăsta a fost unul dintre principalele mele argumente, la vremea respectivă. Dosarul s-a închis. Am fost suspectă de abuz în serviciu. Aș vrea să nu mă mai întorc niciodată. Este îngrozitor de greu să suporți acuzații atunci când nu ești vinovat și, de aceea, prefer să nu îmi mai amintesc niciodată de acele momente”, a mai spus Ecaterina Andronescu, în lacrimi. Vezi VIDEO AICI.

3 COMENTARII

  1. Doamna Abramburica a scapat de dosar pentru ca s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale.Daca dorea sa ne dovedeasca” nevinovatia”avea posibilitatea sa ceara continuarea procesului.Ca si altii a fost…salvata de clopotel.Oricum va ramane unul dintre cei mai mari „gropari”ai invatamantului romanesc.

  2. ce credeati ca este cati andronescu : marda de vanzare la taraba, ce va minunati doar a fost si ramane garantata politic de semianalfabetul, primarul care a fost si care nu mai este pre prenumele sau vanghelie .
    Nu va amintiti cum la o adunare politica a psd Bucuresti garantata politic cati andronescu apaluda incantata „vanturile” care ii ieseau pe gura garantului sau politic primarul care a fost si care nu mai este pre prenumele sau vanghelie .

    Din „Ciulinii Baraganului” – Panait Istrati : buna tara rea tocmeala, hut-o-n cur de randuiala >

    Nu cenzurati , cititi mai intai si apoi publicati .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.