Acasă Actualitate Videoconferinta amuzanta

Videoconferinta amuzanta

DISTRIBUIȚI

Ca orice actiune nou demarata in tara, si prima videoconferinta oraganizata de cabinetul Nastase a fost marcata de numeroase peripetii. Primele incidente s-au consemnat odata cu salutul prim-ministrului Adrian Nastase, pe care sefii judetului prezenti in sala special amenajata a prefecturii il vedeau o data, dar il auzeau de doua ori spunind acelasi lucru, cuvintarea premierului fiind ceva de genul: -Imi face placere imi face placere, sa va vad sa va vad-.

Angajatii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) au decis sa intrerupa difuzoarele folosite pina ieri la teleconferinte si sa lase asistentei placerea de a-l auzi pe premier doar prin intermediul semnalului sonor al televizoarelor.

In concordonta cu atmosfera vesela din sala, dupa ce a abordat subiecte ca Sarbatoarea Nationala de la 1 Decembrie, sedintele Grupului de Dialog Social sau Cartea Alba a guvernarii locale, Adrian Nastase a zabovit asupra sportului. El a mentionat ca in acest an s-au obtinut zeci si zeci de medalii mondiale, europene sau olimpice, omitind probabil ca in 2001 nu au avut loc Jocuri Olimpice si si-a exprimat nemultumirea pentru infringerile zdrobitoare ale nationalei de rugby si pentru esecurile reprezentativei de fotbal. Prim-ministrul a concluzionat astfel ca este nevoie de -relansarea sportului romanesc, indeosebi a fotbalului, domenii extrem de importante pentru toti romanii-.

Prima defectiune majora a intervenit cind premierul vorbea despre intonarea Imnului de Stat si arborarea drapelului. In timp ce Adrian Nastase prezenta noile hotariri luate in domeniu, timp de peste cinci minute cei prezenti in sala, in loc sa-l vada pe prim-ministru, l-au putut urmari pe un sef de judet din Bacau care motaia nestingherit pe un scaun, sigur fiind probabil ca nu-l vede prea multa lume.

Premierul a predat apoi stafeta ministrului administratiei publice, Octav Cozminca, ocazie cu care o tara intreaga a avut ocazia sa vada cum un ofiter STS, probabil in incercarea de a realiza niste conexiuni, trebaluia de zor pe sub masa la care era asezat ministrul. Cum ministrul cerea sa intre in direct judetul Arges, iar pe monitoare se dadeau imagini de la Craiova, pentru prima data de la inceperea mandatului Cozminca a luat judetele la intrebari in ordine alfabetica, in genul -intervine Oltul, se pregateste Doljul-.

Astfel, a intrat mai repede in transmisiune Botosaniul care a primit cuvinte de lauda din partea ministrului pentru felul in care este amenajata sala. -Fundalul este excelent, cu steag, cu stema, cu tot ce trebuie. Tot i-am criticat in ultima saptamina, dar cind este vorba sa-i dau exemplu bun, fac acest lucru-, a spus ministrul. El a cerut apoi si imagini de detaliu din sali, lucru inteles probabil gresit la Ilfov, unde pe citiva metri patrati s-au inghesuit zeci de oameni pentru ca ministrul sa-i poata vedea.

Spre deosebire de teleconferinte, sefii servicilor publice descentralizate nu au mai iesit la fumat si nu s-au mai plictisit, aceasta si datorita ofiterului STS, care dadea prim-planuri cu fruntea judetului sau imagini cu cei care susoteau prin sala.

Spre final Octav Cozminca a avut o scurta interventie, in care i-a atentionat pe sefii judetelor ca -observam pe video cum acum unii se imbraca si pleaca. Este bine ca observam atitudinea unor colegi de-ai nostri- si a multumit totusi STS pentru eforturile depuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.