Home Actualitate Vin inundațiile!

Vin inundațiile!

DISTRIBUIŢI

 

Cincisprezece județe se află sub avertizare de cod portocaliu de inundații, urmând ca până joi seară alte cursuri de apă să intre sub același tip de avertizare hidrologică, a anunțat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

 

Ministrul Gabriel Oprea a anunțat miercuri, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, organizată la sediul Ministerul Afacerilor Interne, că, în acest moment, se află sub avertizare hidrologică de cod portocaliu județele Argeș, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

 

În același timp sub avertizare de cod galben de inundații sunt județele Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Neamț, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

 

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că sub avertizare hidrologică de cod portocaliu sunt râurile Drincea din județul Mehedinți, Desnățui din județul Dolj, Jiu și afluenții săi în județele Hunedoara și Gorj, dar și pe râuri și versanți din zonele de deal și de munte din județele Vâlcea, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Argeș și Vrancea.

 

„Până mâine (joi, n.r.) la ora 22.00 vor intra sub același tip de avertizare, de cod portocaliu, și afluenți al Oltului mijlociu și inferior, bazinul superior al Argeșului, afluenții din zona superioară a râului Vedea și afluenții acestuia din Teleorman, Neajlov, Ialomița și afluenții Buzăului”, a mai spus Oprea.

 

Ministrul a mai spus că, până în prezent, nu există locuințe sau gospodării inundate și nici nu sunt închise drumuri naționale sau județene însă a specificat faptul că circulația în zonele în care plouă torențial se desfășoară îngreunat.

 

Gabriel Oprea a cerut autorităților să nu ia decizia de evacuare decât dacă riscul față de viețile oamenilor este evident și a cerut acordarea unei atenții deosebite față de localitățile care au fost afectate de inundații și în săptămânile trecute, în condițiile în care „acolo plouă de ore bune”.

 

În acest moment au fost mobilizați 12.557 de angajați ai MAI, dintre care 3.200 de polițiști, 3.900 de pompieri, peste 5.300 de jandarmi și 400 de polițiști de frontieră, care sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie. Aceștia pot interveni cu peste 2.500 de autospeciale.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.