Acasă Actualitate Viorel Ene se luptă cu mafia comercianților ambulanți de mărțișoare

Viorel Ene se luptă cu mafia comercianților ambulanți de mărțișoare

DISTRIBUIȚI

Președintele Asociației Victimelor Mineriadelor din România, Viorel Ene, a declarat război mafiei care a ocupat ilegal domeniul public pentru comerț stradal pentru sărbătorile de mărțișor. Viorel Ene denunță abuzurile conducerii Administrației străzilor, care au atribuit peste 100 de locuri în zonele-cheie ale Bucureștiului unor așa-ziși comercianți rromi, care nu plătesc taxe și impozite statului.
Cunoscut mai ales pentru apărarea drepturilor persoanelor care au avut de suferit în urma mineriadelor din 1990 și 1991, Viorel Ene a constituit și o asociație care are ca scop păstrarea tradițiilor românești. În calitate de președinte al Asociației Artizanilor și Mărțișorarilor, Viorel Ene a cerut încă din data de 3 ianuarie 2013 atribuirea câtorva locuri în centrul Capitalei, unde meșteșugarii să-și poată desface produsele de artizanat, cu tematică de mărțișor. Surpriză. ”Aproape toate locurile sunt date, în schimbul unor șpăgi substanțiale încasate de angajații Administrației Străzilor” a declarat Viorel Ene.
”Am făcut cerere, dar angajații Administrației Străzilor ne-au spus că nu mai sunt locuri. În aceste condiții, am fost în audiență la secretarul general al Primăriei Capitalei, care a comunicat Administrației să ne analizeze cererea” a declarat Viorel Ene.
Asociația artizanilor a depus apoi cererea de atribuire a locurilor pentru comerțul stradal ocazional la registratura Primăriei Municipiului București așa cum prevede hotărârea de consiliu 363/24.03.2010, iar aceasta a fost înaintată Administrației Străzilor, pentru centralizare. Liderul artizanilor a descoperit și de ce nu mai putea nimeni să mai ocupe un loc pentru comercializarea mărțișoarelor, în la Universitate și în Piața Romană: 100 de de locuri erau ocupate de diferite persoane, în numele Asociației ”Liga Comercianților Ambulanți Rromi”.
Asociația condusă de Viorel Ene a depus un memoriu în atenția directorului Administrației, Alina Roman. ”Vă solicităm respectarea înscrierilor pentru comerț ocazional în perioada 18 februarie-8martie, conform numerelor de înregistrare de la Primăria Municipiului București, așa cum s-a stabilit în cadrul audiențelor avute la Secretarul General, domnul Tudor Toma, și la domnia voastră. Subordonații domnie voastre nu au binevoit să țină seama de acest lucru și ne-au eliberat alte numere de înregistrare, mult mai mari, favorizând în acest fel mafia care a blocat depunerea documentelor în mod normal. Vă semnalăm faptul că se intenționează eliberarea documentelor de comercializare persoanelor fizice ce nu au drept de comercializare, cei cu Carnet de Meșteșugari Rromi, așa cum în mod ilegal s-a procedat și anul trecut” a arătat Viorel Ene.
”Nu era o problemă dacă Administrația Străzilor ar fi oferit locuri unei Asociații a Rromilor, așa cum ar fi fost corect din punct de vedere legal. Doamna Alina Roman încalcă cu bună știință legea eliberând avize unor simple persoane fizice, care nu au nici măcar statutul minim cerut de lege, cel de persoană fizică autorizată, plătitoare de impozite la stat. Legea nu dă dreptul să desfășori activități generatoare de profit pe baza unui carnet de meșteșugar” a arătat Ene.

Gabriel Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.