Acasă Actualitate Vizita lui Oprescu la Papă, un simplu balon electoral

Vizita lui Oprescu la Papă, un simplu balon electoral

DISTRIBUIȚI

Așa cum îi stă în caracter, Sorin Oprescu, în postura sa de candidat la președinție, a umflat cum a știut „marea“ vizită de săptămåna trecută la Vatican, unde s-a întålnit cu Suveranul Pontif. Oprescu a uitat să  menționeze faptul că a fost o audiență generală, la care a participat și prezidențiabilul nostru din fruntea Primăriei. Oprescu a beneficiat de aceeași atenție ca și miile de credincioși catolici aflați în Piața Sfåntul Petru la audiența generală săptămånală a Sfåntului Părinte. Edilul nu a beneficiat de nicio introducere specială a prelaților catolici romåni, care își făceau un titlu de glorie în a aranja această mare întålnire.
Ca dovadă, pe pagina de Internet a Vaticanului nu se face absolut nicio mențiune specială, așa cum ar fi fost firesc dacă edilul Capitalei ar fi fost invitat special, așa cum a declarat. Ba chiar a făcut atâta zarvă pentru a anunța acest eveniment, încât ai fi crezut că Papa Benedict și-a făcut program special pentru a se întâlni cu acest candidat. Nimic mai neadevărat. Așa cum arată și imaginile de la fața locului, Oprescu s-a aflat în mulțime și a participat la o audiență generală, în aer liber. Mai mult, din schimbul de replici avut cu Sfântul Părinte, nu reiese sub nicio formă că i s-ar fi dat mai multă atenție decât credincioșilor aflați și ei în audiență. Din surse sigure, am aflat că Oprescu a fost nevoit să explice într-o engleză greu de reprodus cine este și de unde este și să menționeze ceva despre „războiul“ dus cu dezvoltatorii proiectului Cathedral Plaza, ce se construiește lângă Catedrala Sf. Iosif. Tot ce a spus Suveranul Pontif, în cele două minute, cât i-au fost alocate, a fost „It is a long discussion“ (n.r.: este o discuție lungă). Nici pomeneală de aprecieri despre „adevăr și lumină“ sau alte explicații.
Culmea tupeului a fost după întâlnirea cu Suveranul Pontif, când Oprescu a trecut la a se autoomagia. „Sunt emoționat fiindcă m-am aflat față în față cu un simbol al lumii creștine. Și, mai ales, fiindcă o astfel de personalitate m-a chemat să mă felicite. Binecuvåntarea sa m-a încurajat. Mă bucură că acțiunea mea e considerată utilă și că a avut ecou pånă la Vatican“, spunea Oprescu. Ne întrebăm, evident, retoric, oare cine este primarul Capitalei de cel puțin un an de zile și cine nu a scos o vorbă despre fața orașului până în campanie sau despre abuzurile zilnice la care este supusă Capitala, la distrugerile la care asistăm și care au loc, bineînțeles, cu girul primarului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.