Acasă Actualitate Vizita tinerilor din Programul de Internship al Guvernului la sediul IICCMER

Vizita tinerilor din Programul de Internship al Guvernului la sediul IICCMER

DISTRIBUIȚI

Marţi, IICCMER şi-a deschis porţile pentru 30 de tineri participanţi ai Programului de Internship al Guvernului României. Vizita tinerilor la sediul IICCMER a fost un prilej de dezbateri pe tema regimurilor totalitare şi a efectelor acestora asupra tinerei generaţii.

În cadrul evenimentului au susţinut prezentări Alin Mureşan, director general, şi Cătălin Constantinescu, consilier juridic. Tinerii au avut posibilitatea să cunoască modalitatea de lucru a IICCMER, precum şi care sunt principalele acţiuni concrete prin intermediul cărora instituţia îşi atinge obiectivele. De asemenea, participanţii au dorit să cunoască mai multe despre parcursul legal al rezolvării unei crime, despre posibilitatea schimbării mentalităţii în România, despre introducerea unor cursuri suplimentare în școli și licee, dedicate cunoașterii istoriei recente, despre stadiul în care se află proiectul unui Muzeu al Crimelor Comunismului în România, precum şi detalii legate de oferta educaţională a IICCMER pentru studenţi.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ajuns la a VI-a ediţie, se desfășoară sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918, în perioada 16 iulie – 14 septembrie şi oferă tinerilor posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru al administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică, stagiarii participă la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

IICCMER face parte din Programul de Internship al Guvernului şi anul acesta, găzduind o studentă, care are posibilitatea pe tot parcursul stagiului de practică să-şi valideze reuşitele academice, să căpete experienţă practică şi chiar să contribuie la eficientizarea aparatului administrativ prin iniţiative şi idei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.