Acasă Actualitate Vosganian își schimbă declarațiile după cum bate… vântul

Vosganian își schimbă declarațiile după cum bate… vântul

DISTRIBUIȚI

Supărat că aleșii locali cer suplimentarea bugetelor pentru achiziția tichetelor de masă, ministrul de finanțe spune că nu se cade să-ți faci campanie electorală pe banii contribuabililor. Nu de alta, dar atunci Guvernul nu va mai avea de unde să scoată bani pentru a împlini propriile promisiuni electorale.
Anul acesta trebuie să fie unul în care punga Guvernului să rămână închisă. Cel puțin așa ne anunța cu puțin timp în urmă premierul Tăriceanu. A urmat apoi o serie întreagă de pomeni, de la majorarea veniturilor văduvelor și veteranilor de război la creșterea pensiiilor. Protestul pensionarilor, precum și cel al dascălilor sau al agricultorilor l-au deranjat pe șeful de la Finanțe, care le caracterizează drept "situații iraționale". În opinia ministrului Vosganian, în mandatul său veniturile pensionarilor au crescut fără precedent, iar pentru subvenția la motorina folosită în agricultură s-a găsit cea mai avantajoasă formulă. Nici transportatorii nu au scăpat de degetul acuzator al ministrului. Deși aceștia au obținut acordul de principiu al Ministerului de Finanțe privind eliminarea rovinietei, ministrul susține acum că protestul lor "reprezintă o tentativă de a specula o situație politică fragilă".
Profesorii și funcționarii publici au protestat împotriva ordonanței prin care instituțiile publice nu mai aveau voie să acorde tichete de masă. Pentru a potoli apele înainte de alegerile locale, liberalii au deci să modifice actul normativ, astfel încât să se dea tichetele dacă sumele necesare au fost prevăzute în bugetele locale. Motivul e simplu, în viziunea guvernanților: nu putem să mai cheltuim bani aiurea. Și ca să ne convingă că va avea bani pentru majorarea pensiilor, ministrul Varujan Vosganian a anunțat că bugetul general consolidat a înregistrat după primele trei luni un ușor excedent, de 0,1% din PIB. Totuși, acestea sunt doar date preliminare, iar plățile aferente promisiunilor liberalilor se vor face în cursul mandatului unui alt ministru de finanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.