Acasă Actualitate Vremea rea a făcut ravagii în 12 județe fiind nevoie de intervenția...

Vremea rea a făcut ravagii în 12 județe fiind nevoie de intervenția pompierilor

DISTRIBUIȚI

În contextul ploilor abundente și instabilității atmosferice din ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 12 județe pentru înlăturarea efectelor de vremea rea.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 49 atenționări și avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase imediate ce au vizat averse de ploaie cu caracter torențial, intensificări ale vântului și grindină.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 19 localități din 12 județe (Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Hunedoara, Mureș, Prahova, Sibiu și Timiș).

Salvatorii militari au acționat pentru evacuarea apei din 59 locuințe, 144 curți, 152 beciuri și 9 anexe gospodărești.

Cel mai grav afectat de inundații a fost județul Sibiu, unde mai multe gospodarii aflate pe raza localităților Șura Mică, Săcel, Târnava, Copșa Mică, Boian și Săliște au fost inundate. Cea mai dificilă situație s-a înregistrat în localitatea Boian, acolo unde au fost evacuate preventiv la rude aproximativ 100 de persoane din 50 de gospodării. Tot în această zonă, pe drumul dintre localitățile Bazna și Boian s-a intervenit pentru salvarea a 2 persoane blocate într-un autoturism.

Pentru sprijinirea eforturilor de protejare a populației, în cursul serii trecute, IGSU a dislocat în județul Sibiu 3 șenilate, 3 sisteme de iluminat și 5 motopompe de mare capacitate din județele limitrofe Alba, Brașov, Hunedoara, Mureș și Vâlcea.

Efecte însemnate ale vremii nefavorabile s-au înregistrat și în județul Hunedoara, fiind inundate 30 de curți, 55 beciuri și 2 anexe din localitățile Petroșani, Brad, Vața de Jos, Prihodiște, Luncoiu de Jos și Stejărel.

Având în vedere că și în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

În prezent nu sunt semnalate persoane blocate sau urgențe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați pentru monitorizarea permanentă a cursurile de apă și pentru asigurarea intervenției imediate în sprijinul comunităților afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.