Acasă Auto Airbag-ul extern ar putea deveni obligatoriu

Airbag-ul extern ar putea deveni obligatoriu

DISTRIBUIȚI

Producătorii auto ar putea fi obligați să atașeze mașinilor airbag-uri externe, pentru a minimaliza, pe cât posibil, rănirea trecătorilor în cazul unui accident. Legiuitorii se gândesc, de asemenea, la reguli care stipulează o înălțime maximă a părții frontale, precum și unele care cer dezvoltarea unei capote "pop-up", care se ridică ușor la impactul cu pietonul. Potrivit motorauthority.com, Federația Cicliștilor Olandezi cere marilor producători auto să proiecteze mașinile cu airbag-uri externe. Potrivit statisticilor, jumătate din cicliștii care mor anual în Olanda, sunt victime ale accidentelor rutiere.
Organizația citează un studiu potrivit căruia, în fiecare an, în Olanda ar putea fi salvate 60 de vieți, dacă pe capota automobilelor ar fi instalate airbag-uri.
Aceleași airbag-uri ar putea, de asemenea, să prevină anual până la 1.500 de traumatisme severe, cauzate de accidente.
Specialiștii auto au dezvoltat deja un model de airbag extern, care la impact se umflă în partea inferioară a parbrizului, iar producătorii au echipat deja unele autoturisme cu capote "pop-up" pentru a reduce cât mai mult efectele accidentarii pietonilor sau cicliștilor.
Pe de altă parte, este deja dezvoltată și o jachetă cu airbag încorporat, astfel că cicliștii preocupați de propria soartă vor putea să diminueze pericolul accidentării, printr-o mică investiție pentru siguranța personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.