Acasă Auto Al patrulea model din -noua generatie- – gata de start

Al patrulea model din -noua generatie- – gata de start

DISTRIBUIȚI

Mazda Motor Corporation a anuntat inceperea productiei pentru un nou vehicul care va fi prezentat oficial la Franfurt Motor Show. Masina, care va purta numele -Axela- pe piata japoneza si Mazda3 in Europa, este cel de-al patrulea model dezvoltat prin programul DNA, supranumit -Noua Generatie-. Mazda3 va beneficia de toata experienta acumulata de inginerii japonezi si europeni ai companiei odata cu lansarea celorlalte trei membre ale acestui program: Mazda6, Mazda2 si Mazda RX-8. Modelul urmeaza sa intre in vanzare in aceasta toamna, imediat dupa lansarea de la Frankfurt.

Proiectat ca un -model de nisa-, Mazda3 are ca scop estomparea liniilor ferme de demarcatie dintre segmentele auto, desi poate fi incadrat undeva la limita zonei C. Ultimele produse Mazda au reusit, printr-o politica de ocolire a incadrarilor exacte intr-un segment sau altul, sa obtina rezultate surprinzatoare si sa acumuleze o panoplie interesanta de premii, dintre care se remarca titlul de -Masina anului 2003- obtinut de Mazda6 in mai multe tari europene si -International Engine of the Year- decernat modelului RX-8.

Pentru forma exterioara a noului model Mazda3, urmas demn al conceptului MX Sportif prezentat la Geneva in aceasta primavara, proiectantii au preluat caracteristici comune noii generatii de vehicule produse de firma japoneza: un simt al miscarii, al soliditatii si al stabilitatii dinamice. Liniile puternice, de la masca proeminenta pana la capota, se combina cu stalpii din spate de forma triunghiulara pentru a crea o forma puternica si ferma. Aspectul stabil al vehiculului este sporit de linia gratioasa a acoperisului si de aripile agresive – umerii puternici ai vehiculului – ambele creand o accentuata senzatie de dinamism. In interior, Mazda a creat o ambianta sportiva, dar plina de confort, cu o alura generala ce starneste bucurie vizuala si, datorita materialelor selectate cu grija pentru textura si aspect, mareste placerea generala a condusului. Mai multe detalii despre noul vehicul vor fi disponibile in momentul lansarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.