Acasă Auto Frankfurt International Motor Show

Frankfurt International Motor Show

DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai mari expozitii de autovehicule pe plan mondial si-a deschis portile, in Germania, la Frankfurt. Momentul, asteptat indelung de toti cei implicati in industria auto europeana, se doreste a fi punctul de pornire al mult-doritei relansari a pietei de automobile de pe batrinul continent. Dominatia -modelelor de nisa- si a vehiculelor de lux, atit de prezenta la ultimele saloane internationale, pare sa fi ajuns la final. La cea de-a 60-a editie a Frankfurt International Motor Show (IAA), partea leului este detinuta de masinile de serie, cele mai multe exponate fiind gata de a se prezenta in show-roomuri. In atentia publicului se detaseaza net modelele Golf V – produs de Volkswagen, Opel Astra si familia M?ägane II – a firmei franceze Renault, care, prin raportul calitate-pret se afla cel mai aproape de sufletele europenilor. Cum asiaticii si americanii nu au intentia de a se lasa invinsi de expansionismul declarat al firmelor din Europa, vehicule ca Mazda3, Toyota Avensis sau Lexus 430 se afla amplasate in imediata apropiere a concurentilor. In ceea ce priveste viitorul mai indepartat al industriei auto, numeroase concepte si prototipuri se afla la loc de cinste in mijlocul standurilor detinute de marii producatori.

Opel Insignia, rivalul impresionantului Phaeton

Una dintre cele mai importante batalii care se poarta la aceasta editie a IAA este cea dintre producatorii germani Volkswagen si Opel, cei din urma avind in spate intreg arsenalul concernului General Motors. In timp ce VW Golf V are un rival destul de puternic in noul Astra, maretul Phaeton se poate lafai in voie in segmentul de lux, fara a avea o concurenta prea importanta din partea subsidiarei GM. Foarte curind insa, dupa cum sustin surse din interiorul firmei Adam Opel AG, conceptul Insignia, dezvoltat sub directa indrumare a designerului-sef Martin Smith, va deveni o alternativa a extravagantului vehicul produs de Volkswagen.

Conceput ca urmas direct al portdrapelului Omega, noul Insignia este propulsat de un motor V8 de 5.7 litri imprumutat de la Chevrolet, iar tractiunea este ghidata catre axul spate. Cu un design modern si sisteme electronice de ultima ora, vehiculul are la baza o platforma de origine Pontiac, utilizata la aclamatul model GTO, iar sistemul de tractiune este preluat de la subsidiara australiana a GM, Holden. Actionarea electronica a usilor din spate, care gliseaza pe linga caroserie asemeni cu cele ale unui minivan, fac din accesul in habitaclu o adevarata joaca de copii, iar sistemul pozitionare al scaunelor, actionat tot electric, ofera o noua dimensiune in domeniul versatilitatii unui automobil. Alte detalii ale acestui spectaculos concept, precum si informatii despre noi vehicule prezentate la Frankfurt veti putea citi in paginile viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.