Acasă Auto GM Daewoo Auto nu a uitat de uzina de la Craiova

GM Daewoo Auto nu a uitat de uzina de la Craiova

DISTRIBUIȚI

O delegatie formata din reprezentanti ai companiei GM Daewoo Auto va efectua, in perioada urmatoare, o vizita la uzina Daewoo Automobile Romania, pentru a analiza oportunitatile oferite de societatea din Craiova si pentru a decide eventualele modalitati de colaborare. Ministrul autoritatii pentru privatizare si administrarea participatiilor statului, Ovidiu Musetescu, s-a intalnit la inceputul acestei saptamani, la Seul, cu Jong Dae Lee, presedintele companiei Daewoo Motor Co. Ltd., actionar majoritar la Daewoo Automobile Romania SA. -Intalnirea a avut drept scop identificarea unei solutii care sa asigure viitorul fabricii din Craiova, avand in vedere dificultatile aparute in urma procedurii de reorganizare judiciara in care se afla Daewoo Motor Co. Ltd., si care ofera acesteia posibilitati limitate de a se implica in continuare, in calitate de actionar majoritar, in activitatile societatii din Craiova-, se arata intr-un comunicat al APAPS. Oficialul roman a convenit cu presedintele companiei sud-coreene formarea unei echipe mixte, al carei rol este de a identifica o solutie favorabila ambelor parti si care sa permita continuarea functionarii fabricii din Romania.

La sfarsitul lunii aprilie a anului trecut, General Motors a semnat un acord de preluare partiala a companiei sud-coreene. Cel mai mare producator auto din lume a acceptat sa plateasca 251 milioane de dolari, in numerar, pentru un pachet de 42,1% din actiunile societatii mixte pe care a infiintat-o impreuna cu bancile creditoare ale Daewoo. Creditorii detin 33% din capitalul societatii mixte, iar partenerii General Motors au preluat un pachet de 24,9% din actiunile acesteia.

Noua companie opereaza doua centre de productie in Coreea de Sud si o fabrica in Vietnam. Uzinele Daewoo din Polonia, Ucraina si Romania nu au fost incluse in acordul de vanzare. Potrivit comunicatului, principala intentie a partii romane este aceea de a continua colaborarea cu actionarul coreean si de a asigura, in anii viitori, impreuna cu partea americano-coreeana, o relatie de parteneriat comercial preponderent in partea europeana. In acest sens, autoritatile romane au solicitat ca intreprinderea din Craiova sa participe la realizarea principalelor modele de autovehicule in Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.