Acasă Auto Între „B” și „E” compromisul ideal – „C 220 CDI”

Între „B” și „E” compromisul ideal – „C 220 CDI”

DISTRIBUIȚI

Prin amabilitatea CASA AUTO BUCURESTI am avut oportunitatea să testăm o mașină etalon în clasa medie premium, și anume C 220 CDI automat.
În cele ce urmează voi aborda pe rând câteva aspecte ce mi-au atras atenția.
/>Motor/Performanțe
Un motor de ultimă generație ce folosește tehnologia common rail ce dezvoltă 170 CP/3800 RPM și un cuplu mai mult decât suficient, de 400 NM obtinuți încă de la 2000 RPM. Motorul accelerează bine, rezerva de putere fiind generoasă având în vedere și masa totală a mașinii. Cutia de viteze favorizează schimbarea confortabilă a treptelor, cât și obținerea unui consum de 11.5l/100km în condițiile utilizării în proporție de 75% a mașinii în trafic urban. De reținut că nu am utilizat mașina în condiții tocmai normale, dese fiind momentele în care tentația cuplului disponibil împingând pedala de accelerație poate mai mult decât ar fi necesar în traficul bucureștean.Un mic detaliu negativ ar fi acela că motorul diesel la relanti este puțin cam zgomotos, dar aici pot menționa că mașina se află în media clasei din acest punct de vedere.

Design
Asupra designului nu am să insist foarte mult deoarece fiecare dintre noi poate fi subiectiv, dar, per total, toată lumea cred că poate fi de acord cu faptul că designul acestui Mercedes este unul curat, elegant, partea frontală cât și linia laterală, pasajele roților față evazate conferindu-i mașinii un aer dinamic, poate chiar agresiv dacă privim mașina din partea frontală. Interiorul este unul destul de simplu, elegant, cu tente sport datorită nivelului de echipare Avantgarde testat de noi. Materialele puteau fi mai bune, dar, totuși, acestea redau nota de premium cu care ne-a obișnuit Mercedes de ani buni încoace. Amintesc aici combinația de tapiserie de piele albă în contrast cu bordul negru și culoarea mașinii ce oferă un aspect deosebit ochiului. Apreciez și amplasarea centrală a computerului de bord în panoul central cât și iluminarea acestuia.

Siguranță/Tehnologie
La acest capitol putem afirma cu tărie că mașina din test se ridică la cele mai înalte standarde, atât din punct de vedere al siguranței active, cât și pasive. O sumedenie de airbag-uri erau prezente cât și sistemul ESP ce își face datoria păstrând mașina pe traiectoria dorită chiar și atunci cand am încercat să punem mașina în dificultate. Poziția centurii de siguranță, cât și actionarea frânei de mână, m-a nemulțumit personal. Din punct de vedere al tehnologiei, mașina este un produs modern, de ultimă generație,un produs plin de sisteme ce fac viața mai plăcută în timpul călătoriilor și aici pot enumera: scaunele electrice și încălzite,cruise control, farurile cu bixenon adaptive deosebit de eficente, oglinda electrocromată, asistarea la parcare față spate etc

Tinuta de drum
După cum spuneam, mașina emană siguranță prin toți "porii", este o mașină ce, în ciuda tracțiunii spate, se lipește de drum și oferă un confort bun la rulare. Țin să precizez faptul că mă așteptam la un confort mai bun al suspensiei din partea unui Mercedes dar nu pot sa nu apreciez faptul că aceasta mașină reprezintă un compromis bun între confort și stabilitate. Am utilizat mașina în mare parte cu modul Sport activat, acesta fiind mai mult ca sigur și motivul pentru care mașina poate părea uneori destul de rigidă. Modul Sport ajută mult șoferul care își dorește un răspuns al motorului și al transmisiei mai rapid dar și o direcție mai precisă, "mai grea"

Raport Calitate / Pret
Când ne dorim un Mercedes, raportul calitate/preț este mai puțin important, nu este o mașină ieftină, este o limuzină premium ce contribuie la imaginea posesorului, o mașină a omului de succes ce atrage privirile tuturor. Prețul mașinii din test este destul de piperat, dar repet  faptul ca technologia, nivelul de siguranță,performanțele, și mai ales prestigiul, sunt lucruri care costă.

Impresie generală
Impresia generală este una bună, discutăm despre o mașină business,un Mercedes. Nu pot însă să nu mă gândesc la faptul că, concurență este din ce în ce mai acerbă mai ales în această clasă, rivalii au făcut și ei progrese notabile. Mercedes trebuie însă să stea liniștit, au construit o mașină bună cu un target clar, o mașină de succes pentru oameni de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.