Acasă Auto Lexus la pret redus Toyota Avensis

Lexus la pret redus Toyota Avensis

DISTRIBUIȚI

Toyota România ne-a pus la dispoziție noul model Toyota Avensis  2.2 D-CAT 177 CP în echiparea de vârf Luxury.

Motor/Performanțe

Motorul este inima mașinii, este cea mai importantă componenta a sa. Unitatea de  2231 cm3 este o mare reușită tehnologică atât din punct de vedere al emisiilor de gaze nocive eliberate în atmosferă cât și prin faptul că acest motor excelează la capitolul silențiozității și elasticității. Pentru ca dumneavoastră să vă formați o idee precizez trei valori: 8,5 secunde 0-100 km/h,157 g/km co2, 8.9 litri/100 km consum obținut în timpul testului nostru. Aceste cifre sunt printre cele mai bune din clasă și repet motorul este deosebit de silențios. Urcă în ture foarte ușor aproape ca un motor pe benzină, turbina are un sunet plăcut și dinamica este excelentă. Ai în permanență rezervă de putere și asta se vede și în consum, nu ești obligat să turezi motorul mai mult decât normal pentru a beneficia de răspunsul dorit, aici în mod cert fiind implicat și cuplul de 400 nm obținuți între 2000-2800 rpm. Am utilizat mașina și în regim sportiv cât și cu cruise controlul  activat în regim de croaziera, consumul rezultat fiind unul foarte bun pentru această clasă.

Design

Este foarte ușor de sesizat influența Lexus ce și-a pus amprenta asupra acestei mașini. Personal am fost încântat de designul  caroseriei singura obiecție fiind poate partea din spate a mașinii un pic  prea simplista. Să nu uităm totuși targetul celor de la Toyota. Avensis nu este o mașină opulentă, este o mașină elegantă poate un pic prea masivă dar adresată unui client matur, pretențios,  care preferă clasicul în defavoarea accentelor futuriste. Mașina beneficiază însă de aportul tehnologiilor moderne cât și de trendul constructorilor și aici menționăm: stopurile cu led, semnalizatoare în carcasele oglinzilor laterale cât și farurile adaptive cu xenon. Interiorul este unul classic, elegant și deosebit de bine finisat. Am rămas impresionat de calitatea bună a plasticului folosit, de mirosul plăcut al acestuia cât și de consola centrală ce imita un fel de aluminiu impregnat cu praf de cărbune pe care japonezii îl numesc "Takesumi". Iluminarea la bord folosește tehnologia Optitron utilizată și pe alte modele Toyota.

Siguranță/Technologie

Avensis este o mașină sigură și modernă. Beneficiază de tot arsenalul de sisteme de siguranța activă și pasivă. VSC Plus veghează în permanență traiectoria mașinii și în situația în care se depășește limita acționează rapid ajutând șoferul să stabilizeze mașina. Siguranța mașinii este atestată și de către cei de la EuroNcap, Avensis fiind pregătită și pentru noile testări cu impact din spate datorita utilizării tetierelor active ce protejează zona cervicală a ocupanțiilor. La capitolul tehnologii avansate putem enumera: Toyota Optimal Drive (sistem util pentru reducerea consumului de carburant) sistem ce indică printr-un martor amplasat în tabloul de bord momentul oportun pentru schimbarea treptelor de viteză. Camera video ce asistă șoferul la manevrele de parcare, sistemul de navigație cu touchscreen, scaune electrice cu memorie și nu în ultimul rând filtrul de particule avansat utilizat de Toyota D-CAT datorita căruia mașina este euro 5.

Ținuta de drum

Avensis are o ținută de drum sigură dar orientată către confort. Suspensia este bine gândită  asigurând un compromis bun între stabilitate și confort, lucru observat mai ales la drum lung când mașina se lipește de asfalt și permite efectuarea călătoriilor rapide în condiții ideale. Direcția este electrică  destul de precisă, dar putea fi setată pentru obținerea unui feedback mai bun. Insonorizarea este bună întregind perfect ambianta de confort a acestei mașini. Practic mediul preferat al acestei mașini este autostrada unde Avensis înghite kilometri fără ca șoferul să sesizeze vreo stare de oboseala. Nu recomand aceasta mașină iubitorilor de senzații tari, de drift-uri sau celor care vor să abordeze viraje în regim sportiv.

Raport Calitate/Preț

Toyota este renumită pentru fiabilitatea modelelor sale, investiția în Avensis nu poate fi decât una inspirată. Totuși țin să precizez faptul că în trecut a existat o reticență a clienților pentru mașinile japoneze, reticența ce a făcut de multe ori ca valoarea de revânzare a modelelor japoneze să fie subevaluata. Modelul testat de noi în echiparea de top Luxury costa 32.140 euro cu toate taxele prêt cam piperat după părerea mea. Recomandarea mea ar să verificați cât mai atent toate nivelele de echipare pentru a îl alege pe cel care se potrivește cel mai bine bugetului și dorințelor dumneavoastră. Mașina vine echipată în standard foarte bogat iar nivelul de dotare Elegance  răspunde tuturor exigentelor clasei.

Impresie generală

Impresia generală este una pozitivă, Avensis fiind cu certitudine un model foarte reușit. Calitatea fabricației, performanțele, designul cu influențe Lexus, dimensiuniile deosebit de generoase și nivelul de siguranță vor asigura un viitor de success acestui model. Micile lacune cum ar fi sistemul de sonorizare premium cu 11 difuzoare care suna mediocru sau sistemul de încălzire al scaunelor foarte puțin eficient nu reușesc să diminueze plăcerea de a conduce noul Avensis!
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.