Acasă Auto Quest, un Nissan pentru familiile moderne

Quest, un Nissan pentru familiile moderne

DISTRIBUIȚI

Pentru majoritatea pasionatilor de automobile, semnarea acordului dintre Nissan si Renault a raspuns multor intrebari despre viitorul celor doua companii. Daca revigorarea gamei producatorului francez era de mult o certitudine, iar conceptul touch-design aplicat noilor produse ale acestuia entuziasma cunoscatorii, despre directia in care se indreapta japonezii existau in urma cu cateva luni multe speculatii. Fiabilitatea si puterea masinilor Nissan erau elemente recunoscute pe toate pietele, dar aspectul exterior neinspirat al vehiculelor era un obstacol in calea cresterii vanzarilor, in special pe piata din Statele Unite. Pentru ambii producatori, acordul reprezinta o adevarata rampa de lansare a unor noi familii de autovehicule, avantajele devenind mai vizibile pe zi ce trece. Una dintre cele mai agasante intrebari pentru responsabilii Renault tintea revenirea pe piata americana, iar raspunsul era fara echivoc: -nu inca.- Si lamurirea acestei probleme a venit o data cu semnarea parteneriatului cu Nissan. Japonezii sunt cei care au intaietate in aceasta zona, iar produsele lor vor beneficia de experienta designerilor grupului francez, capatand un aspect modern si atragator. Unul dintre primele vehicule care anunta -reinventarea- marcii Nissan in America este Quest, un minivan care inglobeaza solutii de design prezente deja la noua familie Megane, putere si fiabilitate japoneze, dar si dimensiuni tipic americane.

Reprezentat perfect de numele sau – Quest (cautare) – , modelul Nissan este cunoscut in SUA de cativa ani, dar in iulie va intra pe piata o noua varianta a acestuia pentru care termenul -face-lift- este mult prea putin relevant. Noul Quest este complet nou, destinat unei categorii diferite de cumparatori fata de predecesorul sau, modernismul fiind punctul sau forte. Dealerii americani considera ca minivanurile sunt preferatele femeilor care au familii, iar un studiu de piata realizat de Nissan releva faptul ca mamicile de peste Ocean au devenit moderne si pretentioase. Acesta este scopul modelului Quest, gasirea a peste 85.000 de americane anual care sa aprecieze avangardismul.

Pentru a gasi cumparatori, producatorul japonez nu se bazeaza numai pe aspectul exterior. Masina este dotata cu o multime de echipamente care o prezinta ca pe un rival de temut pentru vehiculele constructorilor auto consacrati din Statele unite. Noul Quest are cea mai lata usa glisanta din clasa sa, iar scaunele randurilor doi si trei se pliaza, facand loc unei cantitati impresionante de bagaje, iar avantajele vehiculului nu se opresc aici. Plafonul masinii are nu mai putin de cinci suprafete transparente care ofera ocupantilor o vizibilitate excelenta in exterior si o luminozitate optima in habitaclu. Tot in beneficiul pasagerilor, doua ecrane DVD pot fi amplasate deasupra primelor doua randuri de scaune.

Pretul de pornire al noului model este de 24.600 de dolari, dar cu toate optionalele se poate atinge o valoare maxima de 37.000 de dolari. Desi pare destul de mult, Quest face toti banii, fiind echipat standard cu suspensii independente pe toate cele patru roti, discuri ventilate, ABS, computer de bord, aer conditionat, geamuri actionate electric si patru prize de 12 volti. Propulsia este asigurata de un motor V6 de 3.5 litri, care dezvolta 240 de cai-putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.