Acasă Auto Subvenții pentru mașini care funcționează cu hidrogen

Subvenții pentru mașini care funcționează cu hidrogen

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană va aloca 470 milioane de euro, pe o perioadă de șase ani, pentru finanțarea programului de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor bazate pe hidrogen, transmite Reuters. De asemenea, CE a propus, noi reglementări în domeniul vânzărilor de mașini care funcționează pe bază de hidrogen pe teritoriul Uniunii Europeane (UE).
Programul de cercetare, denumit Fuel Cells and Hydrogen Joint Technology Initiative, va accelera dezvoltarea tehnologiilor bazate pe hidrogen până în stadiul în care acestea vor putea fi comercializate, în perioada 2010-2020.
Comisia a anunțat că mașinile pe bază de hidrogen, care sunt gata să pătrundă pe piață, ar trebui incluse în sistemul UE de "aprobare standard", care determină vehicule care îndeplinesc standardele europene. Măsura ar simplifica procesul de aprobare a vehiculelor pe bază de hidrogen și ar asigura îndeplinirea unor standarde asemănătoare pe întregul teritoriu al Uniunii.
Propunerile CE trebuie aprobate de Parlamentul European și de guvernele statelor membre înainte de a intra în vigoare. Comisarul european pentru industrie, Guenter Verheugen, nu se așteaptă să vadă, în următorii zece ani, multe mașini pe bază de hidrogen, dar crede că autovehiculele pe bază de produse petroliere vor fi înlocuite, la un moment dat, de modele care poluează mai puțin. CE va propune, în acest an, un proiect de lege care va reglementa modalitatea în care producătorii trebuie să reducă emisiile de dioxid de carbon produse de autovehicule. Verheugen a adăugat că dacă regulile vor fi formulate pentru a fixa limite pe baza emisiilor mașinilor, atunci a avea în portofoliu un vehicul pe bază de hidrogen va constitui un avantaj pentru producători. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.