Home Bref Coduri

Coduri

DISTRIBUIŢI

Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru noile Coduri (Penal și Civil) la începutul lunii iunie – pentru a nu întâmpina Raportul CE pe Justiție cu mâna goală. Anunțul vine la exact o săptămână de la celebra discuție pe această temă dintre președintele Băsescu și omologul său rozaliu din PSD, dl Hrebenciuc (în curtea GDS), și confirmă bănuielile presei că premierul Boc face play-back pe vocea președintelui.

Așa-i muzica tehno: alți politicieni fac play-back pe vocile oligarhilor și mogulilor din culise. De altfel și scandalul legat de Coduri pare un supliment de campanie: cu sau fără Coduri, marea corupție nu e amenințată de nimic în afară de propriile răzbunări și scenarii. De cånd dl Băsescu se joacă de-a candidatura cu criza făcåndu-i pe contracandidați să stea cu ochii pe criză ca pe butelie încercånd să-și ghicească soarta la aragaz, scenariile apocaliptice s-au întețit. Ce-i drept, dl Băsescu însuși le-a stimulat anunțånd – imprudent și excesiv de relaxat – că un șomaj de 10% l-ar opri să mai candideze. Ce-nseamnă să-ți forțezi norocul și să-ți subestimezi adversarii! Or fi ei modești dar „patima roșie“ e mare: n-ar fi exclus ca în cåteva săptămåni să aflăm (pe toate micile ecrane cointeresate) că șomajul a ajuns la 12% – chiar dacă pentru asta unii oligarhi-jucători și-ar concedia singuri angajații pentru șase luni. Dl Gușă, fost consilier al dlui Băsescu trecut acum la dl Geoană, e convins însă că răgazul pe care și l-a oferit dl Băsescu pentru a cocheta cu propria candidatură îi este, în realitate, necesar pentru a-și negocia liniștea postprezidențială. Cu cine? Evident, cu prezumtivul său succesor, adică dl Geoană. În ambiția sa de mare scenarist, dl Gușă s-a trezit denunțåndu-l astfel pe dl Geoană ca traficant de sentințe și NUP-uri. Alți scenariști au anunțat „că-n 2-3 săptămåni“ vom avea alt premier – în persoana liberalului Dăianu. Acesta a mărturisit că „n-are nicio cunoștință în această privință“ dar că a primit un mesaj prin telefon în acest sens în urmă cu ceva timp. O fi fost tot de la ambasada Austriei care pare să fi ajuns căsuța poștală a unor factori din Capitală.
Cum alegerile prezidențiale sunt mai aproape de corpul candidaților decåt de capul lor, despre euroalegeri nu mai vorbește nimeni. Tot dl Băsescu a fost cel care i-a îndemnat pe alegători să se ducă la vot „chiar dacă nu au opțiune pentru niciun partid“ întrucåt „poți să bagi în urnă și un buletin anulat“. Bravo! Și dacă iar câștigă anulații?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.