Acasă Bref Crosul

Crosul

DISTRIBUIȚI

De Florii am avut sărbătoriți chiar la vârful USL: copreședinții Victor Viorel Ponta și Crin Antonescu. Amândoi au nume de flori, amândoi sunt în zodia Fecioarei. Ai zice că sunt un cumul de sensibilitate și puritate – dacă viața și activitatea nu ar contrazice viguros asemenea iluzii. Dacă marele Crin a stat în ierbar și n-a apărut în public, premierul Viorel și-a serbat onomastica la mitingul socialiștilor bulgari, la Ruse – căci nimic nu-i place mai mult unei Fecioare socialiste decât un miting. Dl. Ponta nu ratează niciunul. Unde e un miting socialist – în Franța, în Italia, în Ungaria, în Bulgaria – acolo e și el. La Ruse premierul i-a întors dlui Băsescu complimentele în stilul binecunoscut: lăudându-se pe sine, lustruindu-se pe el și considerând că „tot ce s-a făcut bun în prima parte a anului se datorează faptului că nu mai există război între președinte, guvern și parlament iar aici are merite și dl. președinte, dacă tot m-a lăudat el, pot să-l laud și eu”. Lăudați și cântați și vă bucurați – dar întrebarea e: care-s realizările? Creșterea taxelor? A prețurilor? Subordonarea întregului sistem fiscal nașului Rușanu, președintele ASF, care are fini și la Ministerul Finanțelor și la ANAF? ?ê?£i afini la Transporturi?
Fostul premier Boc crede însă că „în afară de faptul că n-a stricat ce am făcut noi, guvernul Ponta e un mare zero absolut” iar ex-premierul MRU a zis că „atunci când lauzi pe cineva că nu face rău, este o ironie”. Iron lady, dl. Năstase a scăpat o ironie involuntară: „sunt o instituție” – cam rău famată însă, ca și alt sărbătorit, judecătorul Florin Costiniu, condamnat definitiv la patru ani cu suspendare în dosarul rețelei mafiote a lui Cătălin Voicu. Condamnatul Costiniu s-a pensionat în timpul procesului și are o pensie de 16.000 de lei. Normal, orupția e foarte apreciată la noi, aproape la fel de mult ca incompetența. Cel care a simțit numai bucurie, pace sufletească și sărăcie cu duhul de Florii a fost Becali care, la ieșirea din biserică, a prezentat presei rezumatul slujbei: „e ziua când Isus a fost primit cu flori  în Ierusalim și cu strigăte de bucurie, osana, osana și peste câteva zile a fost spânzurat”. Spânzurat, Isus?
Becali practică religia pe sărite – direct în blasfemie.
Cei mai sportivi au preferat slujbei de la biserică un cros în memoria victimelor atentatului de la maratonul din Boston alergând împotriva terorismului: „Run for peace, run fort Boston”. Restul populației aleargă zilnic la crosul împotriva crizei: Run for money.

Tia ?ê?£erbănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.