Acasă Bref Vezure

Vezure

DISTRIBUIȚI

Examenele de titularizare a profesorilor au dezvaluit ca o buna parte din candidati au fost incapabili sa obtina nota de trecere. Daca asa arata pregatirea profesorilor, nu e greu sa ne imaginam cam ce-o fi in capul elevilor. Lucrul acesta este valabil si in alte scoli – bunaoara, in scoala democratiei, cea pentru care profesorul amator Brucan ne prevazuse 20 de ani de studii.

Ce te faci insa cand si profesorii titularizati bulverseaza materia? Ce sa mai intelegi cand vezi ca legea dublului standard functioneaza in continuare (SUA cer imunitate in fata Tribunalului Penal International pentru soldatii sai) iar pacatul culpabilizarii generale este practicat chiar de la catedra de un laureat al Premiului Nobel pentru pace, Elie Wiesel, pentru care -Romania a ucis, a ucis, a ucis!-? Fireste ca fiecare intelege ce poate. Anume ca regula dublei masuri (fie pe criterii etnice, fie pe criterii politice) e la fel de universala ca regula de trei simpla si ca generalizarea e unul dintre efectele colaterale ale globalizarii. Sunt insa si cazuri cand greselile titularilor sunt utilizate pentru un razboi chiar impotriva democratiei – unde, incurajati de dubla masura, repetentii depasesc orice masura, uitand ca una e un sistem democratic in care exista si lucruri strambe si alta e un sistem complet stramb.

Serile trecute C.V. Tudor a speculat (la OTV) asemenea defecte pentru a lansa atacuri violente atat impotriva lui Wiesel (-e analfabet, scrie ca o cizma, are o gena de tambalau in el-), cat si impotriva -schimbului pasnic de mafie intre PSD si Constantinescu-. Ca si cand PRM n-ar avea mafia proprie. Cei care cred ca Vadim ar merita sa fie ales nu banuiesc, probabil, ca ar fi si ultima alegere din viata lor. A urmat apoi si un oarecare Nicolae Vezure, care a vanturat legitimatii PNTCD si care lucrase in vechea guvernare. -Enervat- de reaparitia dlui Constantinescu, Vezure a decis -sa-l scoatem pe acest individ din viata politica. Eu l-as baga in puscarie numai pentru RomTelecom, fiindca a blocat intrarea in NATO si ne-a bagat in lada cu gunoi a istoriei-. Iesit din lada de gunoi a istoriei, Vezure a povestit tragedia: licitatia de la RomTelecom care a dat castig de cauza unei firme americane ar fi iritat SUA fiindca alta firma, tot americana (cea la care-si tinea Clinton banii), a pierdut afacerea. -Refuzate obraznic-, SUA s-au suparat si nu ne-au primit in NATO.

Solidar cu America, Vezure a decis -sa puna rachetele- pe Constantinescu si pe Ciorbea – acesta -a ascultat de caporalul de la Cotroceni, in loc sa asculte de generalul din SUA- – dupa care a intors subit armele: -eu cu America nu fac afaceri, eu iubesc Orientul, da-i incolo de americani, ca ne-au bombardat micul Paris-. Atunci, de ce s-o fi enervat ca dl Constantinescu ar fi refuzat o tara cu care el personal nu face afaceri? Dar poti sa stii ce-i in mintea unui Vezure? O data pornit, Vezure a atacat si evreii: -cu evreii n-am nimic, dar nu vreau sa-i vad. Toti sunt in serviciile secrete israeliene-, dupa care si-a prezentat alternativa: -sa mergem in Irak-. Admirator al lui Saddam, Vezure (-am nume de dac!-) finanteaza -Leul din Babilon- si face de mult afaceri -cu echipamente militare- in zona araba. Asa mai merge, incepe sa se desluseasca si vizuina: -la 22 decembrie *89, la ora 12.00, eram la CC, langa seful Securitatii, Iulian Vlad, si Ilie Verdet- – si marfa: -Securitatea a facut societatea puternica!

Securitatea a asigurat painea romanilor si a mea! Suntem multi care am inceput campania cu irakienii!-. Trebuie sa fie multi: Vezure, Mos, Baba, Branza, Varza. Succes in Irak!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.