Acasă Comunicate Firea acuzată de Grupul Civic Iancului că peste două zile va distruge...

Firea acuzată de Grupul Civic Iancului că peste două zile va distruge zona protejată Vatra Luminoasă

DISTRIBUIȚI

UPDATE 18,03,2020: Primăria Capitalei a transmis un drept la replică pe care îl puteți citi integral AICI sau la finalul articolului.

BUCUREȘTIUL este sub asediul COVID 19 și, în loc să ia măsuri urgente pentru a proteja bucureștenii, Gabriela Firea îl sprijină pe un om de afaceri să construiască un complex de blocuri de 7 etaje în zona protejată Vatra Luminoasă.

Primarul General și consilierii PSD de la Capitală se pregătesc să mai aplice o lovitura bucureștenilor, după rețeta Firea-Pandele, patentată la Voluntari.

Pentru ședința Consiliului General al primăriei București din 18 martie, aparatul de lucru al primarului Gabriela Firea a pregătit aprobarea realizării unui complex imobiliar în cartierul Vatra Luminoasă, încă un cartier care va fi distrus odată cu construcția de noi blocuri.

Astfel, Gabriela Firea este de acord și propune Consiliului General aprobarea Proiectului de Hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal Șoseaua Iancului nr 90 (fosta fabrică de confecții Zefirul), pe baza căruia se vor construi clădiri cu peste 47 mii mp suprafață construită, apartamente, baruri, restaurante, cu înălțimi de 30 m, într-o zona protejata, cu case, cu regim actual de maxim 10 m înălțime.
La fel în Voluntari primarul Pandele a aprobat PUZ-uri cu regim de înălțime foarte ridicat în zone de locuințe cu vile și piscine. După ce mai mulți bucureșteni și-au făcut vile cu piscină în Pipera lângă ele au apărut blocuri înalte care fac umbra sau din căror balcon te uiți sau chiar sari direct în curtea oamenilor. Deja traficul este aproape blocat deși mai sunt foarte terenuri goale pe care se intenționează construirea și în curând numai o linie de metrou poate salva zona.

Vatra Luminoasa era unul dintre putinele cartiere din București care scăpaseră pana acum de lăcomia rechinilor imobiliari sprijiniți de o administrație corupta.

Terenul este în proprietatea unui SRL din București, controlata de un om de afaceri, care e un intim al celor care pot obține aproape orice de la Primăria București.

Vezi Raport Companie Total Fidelity pdf.

Ușurința cu care acesta a obținut avizele necesare pentru a construi blocuri de 30 m înălțimea într-o zona protejata și sprijinul primarului Firea arata un plan bine pus la punct, în care toate “rotitele” au fost bine unse din timp.

Consilierii PSD știu ca proiectul” trebuie sa treacă, vine de sus” și probabil mai este nevoie de câteva voturi ale consilierilor din Opoziție

Cetățenii din cartier și zonele învecinate se împotrivesc vehement aprobării acestui proiect, existând nenumărate plângeri împotriva acestei propuneri, fiind constituite asociații în acest sens. Asociația “Grupul Civic Iancului” a adunat sute de semnături de la cetățenii din Vatra Luminoasă, concretizate în plângeri adresate primarului general și consilierilor generali (https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1488), în care reclamă încălcarea flagrantă a legii.

Semnatarii petițiilor cer Primăriei Municipiului București să nu aprobe construcția blocurilor, având în vedere că  infrastructura locală nu permite construirea unui astfel de proiect, debitul de apa în zona nu este suficient, canalizarea existenta refulează, iar zona este deja supraaglomerata de traficul auto și lipsa parcărilor, realizarea noilor blocuri determinând astfel un blocaj total în zona Iancului- Vatra Luminoasă – Morarilor.

Memoriu Opozitie PUZ  pdf.

Deja traficul este sufocant, din cauza proximității cu Mega Mall și Arena Națională. Blocurile vor fi construite lângă  Scoală 49, una dintre cele mai aglomerate din București, unde se învață în 3 schimburi! În petițiile transmise Primăriei București se mai arata, pe lângă multe altele, ca avizul Ministerului Culturii (acordat în timpul administrației PSD) este ilegal, pentru că aprobă construirea de blocuri de 7 etaje în Zona Protejata nr 46 Parcelarea Vatra Luminoasa.

 Anunt Dezbatere pdf.

Asociația “Grupul Civic Iancului” face apel la mass-media neaservită sferelor de influență Firea-Pandele cu mare încredere deși sunt informații care arată că Gabriela Firea a alocat un buget foarte generos mai multor televiziuni și la 7 site-uri și instituții media.

Primarul General Gabriela Firea și consilierii PSD de la Capitală, într-o perioadă în care Bucureștiul este sub asediul COVID 19, sunt mai interesați de aprobarea unui noul  PUZ în Iancului 90, decât să ia măsuri urgente pentru a proteja bucureștenii.

Grupul Civic Iancului

Drept la replică

Avand in vedere articolul publicat pe site-ul curentul.info cu titlul „Firea acuzata de Grupul Civic Iancului ca peste doua zile va distruge zona protejata Vatra Luminoasa”<https://www.curentul.info/comunicate-de-presa/firea-acuzata-de-grupul-civic-iancului-ca-peste-doua-zile-va-distruge-zona-protejata-vatra-luminoasaa/>, pentru corecta informare a opiniei publice, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele

PRECIZARI

Acuzatiile care apar in articolul mentionat sunt complet false si aduc grave prejudicii de imagine Primarului General si Primariei Capitalei. Mai mult, se induce idea ca Municipalitatea nu acorda un interes major masurilor pentru prevenirea raspandirii epidemiei de COVID-19.

In ceea ce priveste proiectul la care se face referire in articol, privind aprobarea Planul Urbanistic Zonal Soseaua Iancului nr. 90, mentionam ca se afla inca in perioada de consultare publica. Abia dupa incheierea acestei perioade, la data de 18 martie, va fi elaborata varianta finala care va cuprinde propunerile primite din partea cetatenilor.

Astfel, s-a mentionat eronat in articol faptul ca acest proiect va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta din 18 martie. Mai mult, nu a fost convocata o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru data respectiva.

Proiectul aflat in dezbatere publica propune realizarea unui complex rezidential cu blocuri de maximum 7 etaje in zona protejata Vatra Luminoasa si respecta certificatul de urbanism nr. 87/23.12.2019, emis de Primaria Municipiului Bucuresti, in conformitate cu legislatia in vigoare privind zonele construit protejate.

Mentionam faptul ca inaltimea cladirilor a fost avizata de Autoritatea Aeronautica Civila Romana (conform Aviz Nr.16238/892/26.06.2019), precum si de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (conform Aviz Nr.608/23.10.2019). De asemenea, vor exista cel pu?in 30% spatii verzi, potrivit deciziei emise de Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti.

Directia de presa

2 COMENTARII

  1. Este buna porecla data dnei. firea :COTOFANA HOATA proiectul propus strica ambientul din zonz Sos. Iancului pentru interesele Firesti!
    Nu o mai aleg !
    I.Vianu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.