Acasă Cultură ROMANIA, IN NISTE CIFRE

ROMANIA, IN NISTE CIFRE

DISTRIBUIȚI

Un instantaneu al Romaniei de azi, in niscaiva cifre:

Cam 350 de profesori au iesit din sala cind s-au prezentat subiectele la examenul de titularizare. Normal: nu se respecta regula jocului! Nu erau subiectele pe care le stiau ei. Alti 50 au fost prinsi copiind sau scriind dupa dictare la telefon, cu mini-casca in ureche. Astia erau timpitii. Inmultiti 50 cu coeficientul h ca sa aflati citi n-au fost prinsi. Dupa aceea, impartiti-i prin tara, sa vedeti ce fel de copii vor forma.

3 liberali s-au dus la un hotel si, de acolo, i-au dat un cap in piept, prin corespondenta, presedintelui lor, Tariceanu. Acesta, insa, n-a resimtit decit o vaga gidileala. Intre cei 3 se afla o doamna cu buna imagine, un domn nu prea fiabil, cu motoras, alimentat de la Cotroceni, si un conspirator de cabinet, autor al unui teanc de planuri supercalifragilistice. Ce-o fi cautat doamna aia acolo?!

1858 e numarul adeverintei eliberate de un liceu din Bacau pentru ca o domnisoara cu plete sa se mute la un liceu din Snagov, complet impotriva Regulamentului scolar, dar aproape de alesul inimii. (Vorba lui Pascal: Snagovul are reguli de care Regulamentul habar n-are.) Probabil, e o recompensa pentru progresele uimitoare. Daca inaintea epopeii ei de amor mult televizat avea media generala pe la 7, acum media a urcat la 10. Ar mai fi crescut, desigur, daca nu se termina anul. Amorul e un lucru foarte mare. Dar nici banul nu e un lucru foarte mic.

Vreo 20 de revolutionari fac greva foamei in fata Parlamentului. In decembrie 1989, ei au iesit in strada impotriva tiranului Ceausescu, care nu le dadea spatii comerciale, terenuri, case, scutiri de impozite, o gramada de chestii. La Inter, in fata tancurilor, vocile lor tunatoare se ridicau fara preget: – Vrem buticuri! Dictatorule, da-ne terenuri linga lac! Marele Cirmaci s-a dus sa se ciuruiasca putin si nu le-a dat. Nu e dreptate in tara asta de nerevolutionari…

In Consiliul local din Tirgu Mures sunt 23 de consilieri. Unii dintre ei sunt membri ai unui partid care nu e partid, dar e mereu la guvernare. Ceilalti, nu. Dl Gyorgy Frunda zice ca sedintele Consiliului trebuie sa se desfasoare in limba partidului care nu e partid. Ciudat e ca dl G.F. zice asta in romaneste. Nem tudom. Nimeni nu e perfect.

2 copii avea un muncitor din Iasi. Fata i-a fost violata si ucisa, baiatul a fost terorizat pina la a-si pierde mintile. Omul si-a cautat dreptatea in Justitie (?!?). Cind si-a dat seama ca a nimerit complet gresit, si-a pus capat zilelor. Naivitatea se plateste.

Vreo 8.000.000 de uiguri din China sunt reprezentati de Frontul de Eliberare a Uiguristanului, cu care Consiliul National de Eliberare a Secuistanului, din Romania, a incheiat un acord de colaborare. Nu stim pe ce linie, fapt e ca baietii cu ochii mijiti de la F.E.U. sunt specialisti in atentate cu bomba, citeva le-au iesit foarte bine.

4 tinere de 16 ani, disparute de citeva luni din Birlad, au fost gasite de politie pe tarmul insorit al Marii Negre si trimise acasa. Purtatoarea lor de cuvint a declarat: -Am fost pe litoral sa ne f…-. Sociologii si sexologii s-au intrebat de ce n-au putut face acel lucru in Birlad. Unanim au raspuns ca e in legatura cu saracia locului, care ferfeniteste rentabilitatea libidoului. Ce erectie pot avea portofelele din judetul Vaslui?

Numai 1 (una) cimpie revendica un cetatean de etnie maghiara din municipiul Blaj. Hazardul face ca acea cimpie e chiar Cimpia Libertatii, unde s-au intimplat niste Adunari Nationale. N-ar avea importanta, nu trebuie sa lasam trecutul sa ne strice noua prezentul manos, dar o sa fie panarama mare la tribunal, caci va intra in conflict cu domnul ala ruda cu Burebista, care cere teritoriul Daciei, si cu nepotul de sora al Ciobanului Bucur, care vrea orasul Bucuresti si imprejurimile. Numai judecator sa nu fii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.