Home Dezvăluiri 200 milioane de EURO de la METROREX pentru prietenul generalului Oprea, Tiberiu...

200 milioane de EURO de la METROREX pentru prietenul generalului Oprea, Tiberiu Urdăreanu

DISTRIBUIŢI

Faptul ca Metrorex a crescut considerabil tarifele calatoriei cu metroul i-a nemultumit pe bucuresteni. Noile tarife, mai mari cu 16-33%, au intrat in vigoare incepand cu 28 martie 2015, cand a fost eliminat si abonamentul lunar cu 62 de calatorii, varianta preferata a bucurestenilor pentru calatoria cu metroul.
Metrorex a aplicat noile preturi si a eliminat abonamentul cu 62 de calatorii, cu toate ca a primit sute de petitii ca acest demers sa fie oprit, in perioada 10-23 martie, cand propunerea companiei de transport s-a aflat in consultare publica pe site-ul Ministerului Transportului.
Reprezentantii Metrorex au precizat la momentul respectiv ca ajustarea tarifelor va duce la o crestere a veniturilor proprii ale societatii cu aproximativ 4,4 milioane de lei lunar, adica peste 52 de milioane de lei intr-un an, cca 12 milioane de Euro de cheltuit de baietii destepti de la Metrorex.
Tiberiu Urdareanu a stiut exact ce a facut atunci cand s-a inscris in partidul lui Gabriel Oprea, cel mai bun prieten al lui. Desi multi oameni de afaceri s-au aratat surprinsi, Tiberiu a stiut exact ce face si de ce face.
Tiberiu Urdareanu este membru al UNPR si incepand cu anul 2015 , mai mult ca pana acum, beneficiile inscrierii in partidul de uniune nationala se vad iar proiectele castigate de UTI prind aripi.
Pe site-ul UNPR, Tiberiu Urdareanu este prezentat ca ocupand functia de presedinte al Departamentului de energie, resurse si politici industriale al partidului condus de Gabriel Oprea. Tiberiu Urdareanu este maior in rezerva si fiul generalului Tiberiu S. Urdareanu, fost sef al Comandamentului Trupelor de Tancuri si Auto in vremea regimului Ceausescu.
Aminteam acum ceva timp ca in ultimii  5 ani, pe primul loc in topul firmelor IT la numar de proiecte castigate cu statul roman, cu sau fara licitatii, se afla UTI , firma lui Tiberiu Urdareanu. In mod surprinzator a intrecut numarul si valoarea  proiectelor firmelor lui Sebastian Ghita, Asesoft, Teamnet, s.a.m.d. Deci, avem pe cineva mult mai bun, mai tare ca Ghita. Unic!! Si cel mai puternic!!
Si daca adunam toate aceste informatii vom ajunge la aproape 100 de contracte si 200 milioane de euro in doar ultimii 3 ani.
Anul 2015 este si mai bun! Dupa prima jumatate a anului grupul UTI se poate lauda ca a crescut in jumatate de  an cat in trecut in trei ani.
La 20 iunie 2015 apare pe SEAP anuntul de atribuire 158956, cu ofertantul castigator Asocierea S.C. TIAB S.A. – S.C. UTI GRUP S.A.     , pentru autoritatea contractanta METROREX SA , pentru proiectul  “ Modernizarea instalatiilor pe magistralele 1, 2, 3 si TL. Instalatii de ventilatie. Tronsonul Petrache Poenaru (Semanatoarea) – Timpuri Noi “ , cu o valoarea a contractului de  27,344,915.72 ron, adica un pic peste 5 milioane de euro.
Si acest contract este din ciclul UTI alearga de unul singur si surprinzator iese pe primul loc. A fost o singura oferta depusa si evident, un singur castigator, UTI.
Apare , o observatie ce ne poate da de gandit pe viitor: Contractul poate fi subcontractat iar partea de contract ce poate fi subcontractata este in procent de 16%. Asadar  UTI  poate sa subcontracteze cui doreste un procent din acest contract.
La 14 iulie 2015 apare pe SEAP anuntul de atribuire 159785 ce anunta ofertantul castigator Asocierea ASTALDI SPA – FCC CONSTRUCCION S.A. – UTI GRUP S.A. – ACTIV GROUP MANAGEMENT SRL, pentru aceeasi autoritate contractanta METROREX SA,  pentru proiectul : Magistrala 5. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. Sectiunea 1 – Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera) si Tronsonul 2. Universitate – Pantelimon. Sectiunea 1 – Statia, Depoul si Galeria de legatura Valea Ialomitei. Lucrari de cale de rulare, sina a III-a si fir aerian de contact. Finisaje si sisteme de instalatii, cu o valoare mai impresionanta a contractului de  793,388,105.79  ron adica aproape 200 milioane de euro.
Desi sunt depuse 2 oferte, una este descalificata si doar una este admisa.
Cu siguranta oferta UTI.
Si acest contract este din ciclul UTI alearga de unul singur si surprinzator iese pe primul loc.
In putine contracte se permite subcontractarea, dar si in acest contract UTI are permisiunea sa subcontracteze un procent de 11%, specificandu-se in descrierea succinta a valorii /procentului din contract care urmeaza sa fie subcontractat ca o pondere în valoare de 6,72% din contract se pot subcontracta pentru  instalatii transport local si  o pondere în valoare de 4,61% din contract se poate subcontracta pentru echipamente / lucrari taxare.
200 milioane de euro este o suma impresionanta. Dar METROREX-ul are bani.
Doar pentru UTI. Totul pentru interesul national.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.