Home Actualitate AUDIO! Managerul recunoaște că spoliază spitalul pe care îl conduce: „e obositor...

AUDIO! Managerul recunoaște că spoliază spitalul pe care îl conduce: „e obositor să stai să ascunzi, să-nvârți, să nu știu ce”

DISTRIBUIŢI

Conducătorii de entități publice, adică și managerii de spitale, au prin lege obligația „să realizeze o bună gestiune financiară prin asigurarea legalității, regularității, economicității, eficacității și eficienței în desfășurarea activității.” (art.5 din OG 119/1999).
Aceiași conducători au prin articolul 441 din Codul Administrativ obligația să „utilizeze responsabil resursele publice”, „să asigure ocrotirea proprietății publice și private a statului și a unităților administrativ-teritoriale, să evite producerea oricărui prejudiciu, acționând în orice situație ca un bun proprietar.”

Pensionarul MAI, Laurențiu Belușică, pus de PNL să conducă Spitalul din Găești nu respectă aceste prevederi legale și de fapt nici multe altele după cum a descoperit Curtea de Conturi la finalul anului trecut. Detalii AICI.

Dar deși Curtea de Conturi a lăsat ca măsură spitalului să recupereze prejudiciile, în pofida articolelor de lege citate mai sus, Belușică a emis ilegal niște decizii prin care fiecare persoană era chemată să ramburseze banii încasați cu încălcarea legii, a contactat sindicatul SANITAS care să dea în judecată spitalul pentru fiecare angajat în parte, spitalul să piardă și astfel, a zis Belușică, va învinge Curtea de Conturi.

Citește și Conform unei hotărâri CCR, managerii spitalelor nu pot emite decizii prin care medicii să fie obligați la plata unor sume

Plictisit de atâta utilizare responsabilă a resurselor publice, Belușică a înregistrat un mesaj audio disponibil la finalul articolului, în care explică toată manevra care se constituie într-un veritabil abuz în serviciu, articolele de lege încălcate fiind cele de mai sus, iar prejudiciul deja e stabilit de Curtea de Conturi. Așadar Belușică emite deciziile ilegale, deși CCR spune că nu are voie, asigurându-se că spitalul va pierde în fața instanțelor și le cere prin mesajul audio angajaților ca nu cumva să plătească vreunul de bună voie!

În mesaj, Belușică povestește că s-a înscris în Sanitas ca să nu ramburseze cei 8000 de Euro luați ilegal ca spor. El le spune angajaților că are voie să se înscrie ca medic în sindicat, dar în realitate, cererea de chemare în judecată o face din funcția pentru care a încasat ilegal sporul, cea de manager.

Iată mesajul halucinant al lui Belușică, varianta audio putând fi ascultată la finalul articolului.

„Deci pentru cei, bună dimineața, pentru cei care nu ați fost ieri la ședința cu Sindicatul de la Târgoviște și avocatul lor ca să nu auziți de aici, de colea vă spun eu pe scurt: avocatul lor va da, va deschide 199 de procese pentru fiecare membru de sindicat ca să nu plătească sumele respective, însă condiția este să fii membru de sindicat. Eu unul am decis să nu plătesc și să mă fac și eu membru de sindicat. Acest lucru se poate face pentru o perioadă de cât durează procesul, adică nu-i veșnic și ei mi-au dat ideea asta. Nu trebuie să, dacă vreți să stați un an-doi cât durează procesul, bine, dacă nu, nu! Dar pentru cine nu vrea să fie membru de sindicat nu poate să deschidă, nu are cum să vă, să ne reprezinte.

Deci eu am să mă înscriu în sindicat pentru că am dreptul ca medic, nu ca manager. Am impresia că e vreo 150 RON pe an, maximum, pentru cei cu salarii mai mari și în rest e 0,8% din venitul brut.

Recomandarea a fost să nu plătească nimeni pentru că atunci se va crea un precedent, un precedent pentru Curtea de Conturi care să spună ei că uite Georgescu a plătit, așa că plătiți toți el din 197 de procese speră să câștige măcar unul, două, trei și atunci acestea să reprezinte o motivație suficientă pentru ca acești bani din sporuri să nu fie returnați. La transport a spus că nu este legal și că nu poate să ne ajute, că nu e legal să primim banii pe transport. Dar acolo primăria ne-a cerut un estimativ și să facem regulamentul, s-a depus deja la Consiliul Local pentru astăzi să primim cei care facem, măcar cei care facem naveta să primim la anul bani pentru, care să acopere transportul să zic așa. Trebuie să lucrăm la regulament și îl vom face în zilele următoare. Dacă mai aveți întrebări puneți-le aici pe grup că nu am secrete față de nimeni și nu am ce să ascund că e obositor să stai să ascunzi, să-nvârți, să nu știu ce. Cam așa.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.