DISTRIBUIŢI
apia

După ce am publicat informația că Ghiță deja se laudă că asocierea firmelor controlate de el și S&T va câștiga licitația de la APIA, un avertizor de integritate ne-a transmis dovada că firmei S&T i-a fost reziliat contractul încheiat cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, avand ca obiect ”implementarea unei soluții informatice integrate care să sprijine activitatea de control efectuată de ISCTR conform prevederilor legale” conform Anunțului de atribuire nr. 176949 din 12.04.2017 publicat în SEAP.

Licitația de la APIA este o ”licitație deschisă” având că obiect atribuirea acordului cadru “Servicii de mentenanță, extindere și dezvoltare a sistemului informatic al APIA”, publicată în SEAP în cadrul anunțului de participare cu nr. 178066/12.08.2017, cu dată de depunere a ofertelor 18.09.2017, Valoarea: 97.358.400,00 lei fără TVA, Durata acordului cadru: 36 luni.

Ca să câștige cine trebuie, cei de la APIA au exclus din procedura la care s-au înscris trei candidați, doar pe ofertantul SIVECO pe motiv că plătise niște penalități la un contract anterior dar firmele lui Ghiță nu le-au exclus deși legea achizițiilor publice prevede ca motiv de excludere „încălcarea în mod grav sau repetat a obligaţiilor principale ce-i reveneau în cadrul unui contract de achiziţii publice, al unui contract de achiziţii sectoriale sau al unui contract de concesiune încheiate anterior, iar aceste încălcări au dus la încetarea anticipată a respectivului contract, plata de daune-interese sau alte sancţiuni comparabile”.
Așa cum reiese din fotografie, ISCTR a reziliat contractul cu S&T exact pentru că firma nu a livrat ceea ce se angajase prin contract să livreze.

Aceeași situație este și la cel de-al treilea candidat, TELEKOM, tot neexclus pentru care, la o simplă căutare în SEAP, apar multe autorități contractante ce au avut probleme de execuție, cum ar fi:

Autoritatea contractantă Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați confirma:

”Telekom România Communications S.A. avea o obligație de rezultat conform contractului încheiat cu instituția noastră, obligație care nu a îndeplinit-o corespunzător” .

În documentul constatator nr. 114046/29.01.2016 (număr SEAP 32343) , autoritatea contractantă Televiziunea Română a consemnat următoarele:

” Contractul a fost îndeplinit în mod corespunzător X Nu

Prejudicii care au fost sau care ar fi putut fi aduse autorităţii contractante pe perioada derulării contractului (daca este posibil cuantificarea valorica a acestora): prejudicii tehnice și financiare.”

Cum va mai spune acum APIA că nu știa de rezilierea contractului dintre S&T și ISCTR ca să-l excludă și pe Ghiță?

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.