Home Dezvăluiri Ca să-și păstreze funcția, șeful Apelor Române organizează concurs de director de...

Ca să-și păstreze funcția, șeful Apelor Române organizează concurs de director de ABA pentru un ștab din PSD

DISTRIBUIŢI

Regia „Apele Române” este o instituție condusă discreționar, pe lângă lege, de ani de zile. Nu a inventat actualul director general, cumva, „apa caldă”: posturile de conducere se ocupă politic prin numiri temporare, fără concurs, pentru ca atunci când consideră oportun d.p.d.v. politic șeful ANAR, postul care este ocupat să fie scos la concurs, contrar legii care prevede că se vor organiza concursuri pentru posturile vacante. Am dezvăluit anul trecut AICI cum s-a organizat, ilegal, concursul pentru ocuparea postului de director SGA Ilfov-București.
Astăzi vă prezentăm un nou caz politic: postul de director al Administrației Bazinale de Apă Mureș în prezent ocupat, după cum stă scris și pe pagina oficială de internet a instituției, a fost scos la concurs ca și vacant, anunțul fiind postat în această dimineață pe site-ul rowater.ro.
Ioan Blaga ocupă temporar acest post „până la organizarea unui concurs”. Dar concurs nu se poate organiza decât dacă postul este vacant, adică „nu este ocupat de nimeni”, conform DEX, iar Blaga ocupă acest post, chiar dacă temporar. Pentru a se putea organiza concurs pentru aceste posturi ocupate temporar, după cum ne-a explicat un avocat specializat, trebuie ca respectiva persoană să fi demisionat sau să fi fost concediată iar atribuțiile sale să fie îndeplinite prin delegare de către altcineva pe perioada organizării concursului. Doar așa postul se vacantează și se poate organiza apoi concurs conform legii.
Dar ce mai contează legea pentru Nicolae Bărbieru, protejatul tehnocratei Cristiana Pașca-Palmer, când a venit PSD-ul la putere? Rapid, Bărbieru a început să organizeze concursuri în teritoriu pentru PSD-iști. Surse din Apele Române ne-au declarat că postul de la ABA Mureș este scos pentru Cristian Bratanovici, vicepreședintele PSD Mureș, nimeni altul decât cel care folosise în campania electorală mașina instituției în interesul PSD ca să economisească 15-20 de lei pentru un taxi și care  îl mințise apoi pe Bărbieru că a achitat factura de transport, după cum ne-a comunicat în scris acesta iar noi am relatat în articolul Director de SGA minte de îngheață Apele Române. Pentru PSD

Știm că Bărbieru ar vrea să-și păstreze postul de Director General al ANAR cu orice preț dar acest lucru e imposibil când sunt atâtea sinecuri de asigurat pentru PSD și funcția sa aduce un salariu mare și multe alte beneficii.
Prin ANAR se zvonește că deși era necesară pentru scoaterea la concurs a posturilor de directori de Administrații Bazinale a unei decizii în acest sens a Consiliului de Conducere al Apelor Române, aceasta lipsește pentru ABA Mureș. Dar ce mai contează încă o formalitate. Și cu decizie, și fără, iese cine e „cel mai bun”, având în vedere că la proba scrisă se vor da întrebări din „Manualul inginerului hidrotehnist”, Editura tehnică 1970 și „Construcții hidrotehnice, vol I+II, Editura Didactică și Pedagogică 1973.
Toarășii Bărbieru, Rusu și Adam n-au aflat că în 43, respectiv 47 de ani, de când cele două lucrări au fost tipărite, tehnologia a evoluat și vine peste ei precum râurile ieșite din matcă. Rezistența la nou nu face bine României iar internetul demască toate mișmașurile.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.