Home Dezvăluiri Cazul Cîrstoiu: Facturarea pe altă firmă decât cea care prestează este evaziune...

Cazul Cîrstoiu: Facturarea pe altă firmă decât cea care prestează este evaziune fiscală și spălare de bani

DISTRIBUIŢI

Premierul Marcel Ciolacu și PSD-PNL sunt obsedați să distrugă microîntreprinderile restrângând cât mai mult posibilitatea unei societăți comerciale de a beneficia de acest statut. Și asta, pentru că unii mahări, cum e și cazul firmelor familiei Cîrstoiu, au abuzat de această facilitate și beneficiind de protecție la nivel înalt și neputând fi deranjați, Ciolacu a modificat prin lege condițiile de microîntreprindere afectând toți micii întreprinzători.

De ce nu i-a fost suficientă profesorului Cîrstoiu cariera medico-universitară făcută pe derulare rapidă cu ajutorul tăticului deputat, DETALII AICI, și a dorit neapărat să intre și în politică tot prin arderea etapelor, rămâne un mister. Poate, ca mulți alții, omul se crede genial?

Site-ul Hotnews publică o anchetă jurnalistică în care prezintă situația clinicii Anemona Med, aparținând familiei Cîrstoiu, care prestează serviciile medicale și eliberează scrisori medicale dar unele facturi se emit pe o altă firmă a familiei, Praxis Medical.

Cum Cîrstoiu a refuzat să dea explicații, le dăm noi

Pragul pentru microîntreprindere s-a diminuat începând cu 01 ianuarie 2023 de la 1.000.000 EURO la 500.000. Din anul 2023, o firmă care depășea cifra de afaceri de 500.000 de EURO nu mai rămânea microîntreprindere și nici nu mai putea reveni vreodată la acest statut. Cum Anemona Med a avut în 2022 o cifră de afaceri de 895.496 EURO, chiar în acel an a subcontractat trei încăperi pentru Praxis Medical pentru a împărți, în 2023, încasările între cele două firme și a se încadra în plafonul de 500.000 EURO pe fiecare.

Din analiza bilanțurilor celor două firme depuse la Ministerul de Finanțe în anul 2022 rezultă fără dubiu că prin această manevră, s-a dorit ca Anemona Med să nu depășească pragul de 500.000 de Euro pentru a plăti în continuare impozit de 1% pe cifra de afaceri și să nu treacă la impozitarea de profit de 16%.

Chiar dacă „priceputului” Cîrstoiu, care vrea să transforme Gara de Nord în muzeu, această situație i se pare o optimizare fiscală, nu e! Neînregistrarea veniturilor prestate la firma Anemona Med este evaziune fiscală, iar facturarea pe altă firmă pentru a justifica încasarea este spălare de bani. Sigur că cei doi medici nu sunt administratori și nu răspund penal pentru faptele acestora, dar bilanțurile firmelor trebuie aprobate de Adunarea Generală a Asociaților, adică de Monica Cîrstoiu care deține 100% din Anemona Med și 99,8% din cealaltă.

2 ARII

  1. Deci se pune totuși întrebarea dacă, de fapt, nu cumva legea este aberantă. Cam cum era și cu impozitarea salariilor pe tranșe acum vreo treizeci de ani, cu cota mai mare (la altă tranșă) aplicabilă întregului salariu și nu doar diferenței de la tranșă la tranșă. Premize aberante nu e nicio mirare că nasc concluzii aberante. Ca în zicala cu cine nu poate trece de vreun obstacol. M-ar mira de pildă ca ND să ridice în campanie această chestiune.

  2. Parca s-a scris in presa si despre medicul ala urolog de la Cluj Napoca (i-am uitat numele) ca tot asha facea cu clinica lui particulara si spitalul de stat unde lucra (a deturnat o gramada de bani de la spitalul de sta la clinica lui privata),ba mai mult ecscrocul patetat”greshea”operatzia la uni clientzi cu bani de trebuia sa treaca aia de doua ori pe an pe la el caci altfel mureau,este medicul ala despre care s-a scris ca a lasat un tanar sa moara pentru ca sa ii dea rinichiul lui Alexandru Arshinel.
    Doar s-a scris nu am auzit sa faca ala vreo zi de pushcarie dar nici nu a candidat vreodata pentru functzia primar la Cluj- Napoca,in cazul lui Carstoiu Catalin care vine pe acelasi drum ca si condamnatul fugit din tzara Oprescu Sorin,tot fost director al Spitalului Universitar Bucureshti si propus tot de PSD,eu nu sunt bucureshtean,deci bucureshteni shtiu mai bine decat mine cum voteaza si pentru cine.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.