Home Actualitate DNA trimite în judecată încă 9 traficanți de influență pentru angajări la...

DNA trimite în judecată încă 9 traficanți de influență pentru angajări la Stat

DISTRIBUIŢI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a 9 (nouă) inculpați (dintre care unul cercetat în stare de arest la domiciliu și altul sub control judiciar), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2022 – octombrie 2023, unul dintre inculpați, singur sau beneficiind de ajutorul a trei complici, ar fi pretins de la mai multe persoane (printre care și cele cercetate în prezenta cauză) foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 51.800 euro și 18.003 lei) și alte bunuri în valoare de 1.200 lei, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor funcționari publici pentru angajarea acestora sau a unor rude în cadrul unor instituții publice, pentru obținerea permisului de conducere, pentru obținerea unor diplome de promovare a bacalaureatului etc.
În contextul menționat mai sus, în perioada martie 2022 – octombrie 2023, același inculpat ar fi primit sumele totale de 33.550 euro, 14.618 lei și alte foloase necuvenite în valoare de 1.330 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Vrancea cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu trei inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de cumpărare de influență și complicitate la trafic de influență.

1 COMENTARIU

  1. Unde era marea coruptie, hahahahaha. BAAAAAAA, ATI VANDUT PE NIMIC SI ATI DISTRUS O TARA, CU 1350 DE INTREPRINDERI, ATI PRADUIT TOSTE RESURSELE NATURALE LA STSPANII DE AFARA, ATI VANDUT COPIII SI NEPOTII NOSTRI CA SCLAVI. UNDE ERA DNA UL ATUNCI??? CATI BAN8 CONSUMA DNA UL ASTA INUTIL??? SI CATI ADUCE LA BUGET?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.