DISTRIBUIŢI

După ce Curtea De Conturi i-a lăsat managerului Spitalului Găești, în urma unui control, ca măsură „stabilirea întinderii prejudiciului și repararea integrală a acestuia prin dispunerea măsurilor legale care se impun în acest sens”, Laurențiu Belușică a emis decizii nominale angajaților prin care a „decis” recuperarea sumelor plătite ilegal, prin lichidare sau eșalonat în 3 ani.

Peste 100 de angajați ai spitalului au primit astfel de decizii la finalul cărora, Belușică a menționat că decizia poate fi contestată la instanța competentă în 30 de zile. Deciziile au fost emise ilegal de Belușică deoarece conform unei hotărâri CCR managerii spitalelor nu pot emite decizii prin care medicii să fie obligați la plata unor sume.

Însuși Belușică a încasat sporuri ilegale de peste 8.000 de EURO

Curtea de Conturi a stabilit că Spitalul Orășenesc Găești a plătit necuvenit managerului în anul 2022, cheltuieli de personal, în sumă de 42.154 lei reprezentând sporul acordat pentru condiții de muncă.”

În urma măsurii date de Curtea de Conturi, managerul Belușică a emis și pentru angajatul Belușică o decizie de recuperare a banilor plătiți ilegal dar angajatul Belușică nu dorește să o respecte. Așa că, alături de sindicatul SANITAS, o contestă în instanță.

Interesant va fi de văzut dacă managerul Belușică va apăra spitalul împotriva reclamantului Belușică. Cum va scrie oare apărările consiliera juridică a spitalului, subordonată lui Belușică, împotriva lui Belușică?

Și ce lege a dialogului social se mai aplică în spitalul din Găești în care partenerii sociali sunt managerul și sindicatul? La Găești e frăția sindicatelor cu patronatul, că doar se știe că Belușică se crede patronul spitalului. Sau s-o fi înscris în sindicat și când negociază în calitate de manager cu Sanitas își stabilește drepturi și lui însuși? Citește și Când managerul se crede patronul spitalului, medicii sunt obligați de Curtea de Conturi să returneze banii

 

1 COMENTARIU

  1. Cum se face greva in medicina privata? De mai bine de1 saptamana la Clinica Cermed Constanta este mare scandal, femeile de la receptie-informatii si asistentele ” medicale” cer mariri de salarii prin marirea costului consultatiilor si nemultumite de faptul ca se lucreaza cu CAS . La receptie pentru a fi bine servit trebuie sa dai bani (10-20 lei), informatiile sunt de slaba calitate: nu avem doctor pentru.. , doctorul a plecat din program.., daca au 3 doctori in acelasi profil au pretentia sa vii la fiecare in parte daca vrei sa revii a2a sau a3a oara. De asemeni fisele medicale pentru permis auto sau port-arma (asa intram cu succes in schenghen!) se fac dand bani la o receptionera si cu ajutorul asistentelor obtii totul foarte repede!!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.