DISTRIBUIŢI

De când Vlad Voiculescu l-a preluat de la PSD și l-a numit manager la Colțea, Bogdan Furtună s-a dovedit a fi manevrat de un oarecare Dan Bucur care se prezenta prin spital în mod fals ca pensionar MAI. Detalii AICI.

Prin articolul 441 din Codul administrativ, „Utilizarea responsabilă a resurselor publice” toți bugetarii „sunt obligați să asigure ocrotirea proprietății publice și private a statului și a unităților administrativ-teritoriale, să evite producerea oricărui prejudiciu, acționând în orice situație ca un bun proprietar.” și „ să propună și să asigure, potrivit atribuțiilor care le revin, folosirea utilă și eficientă a banilor publici, în conformitate cu prevederile legale.”

Cum a înțeles Furtună să acționeze ca un bun proprietar: făcând shopping cu banii spitalului, pentru că dacă e proprietar, banii sunt ca și ai lui. Totul făcut și cu semnătura pensionarei Maria Dinescu, directoarea economică, versată în prejudicierea instituțiilor de stat. Detalii AICI.

900.000 de lei pe cartele de acces nefuncționale fără licitație

Pe baza unui referat de necesitate, înainte ca orice procedură de achiziție pentru sistemul de acces cu cartelă să fie demarată, o firmă apropiată de Furtună și Dinescu a început montarea sistemului. Procedura de achiziție nu a mai fost începută, contractul nu s-a mai semnat dar cititoarele de carduri și cablurile camerelor de supraveghere sunt montate.

Valoarea estimată a acestor lucrări este de 900.000 de lei însă cartelele nu funcționează.

Deși are personal administrativ suficient, Furtună a dublat cu bani dați la firme

Surse bine informate ne-au declarat că la Spitalul Colțea funcționa o spălătorie utilată cu mașini de spălat moderne Siemens. Pentru a justifica un contract în valoare de 530.400 de lei pentru anul 2024, Furtună și acoliții lui au scoz din uz mașinile profesionale și au închis spălătoria. (vezi foto 2)

Pentru amenjarea curții Furtună a scos din buzunarul spitalului 14.250 de lei (foto 1) deși are personal administrativ suficient care să facă munca, iar pentru restaurarea a două fântâni arteziene a plătit câte 48.920 de lei pe bucată, fracturând achiziția pentru că peste 50.000 de lei avea nevoie de aprobarea Consiliului de Administrație.

Pentru spălat geamurile încă 100.000 de Euro

Deși angajații spitalului cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată au spălat mereu geamurile, spitalul fiind mereu curat, Furtună a scos din buzunarele noastre și 100.000 de Euro pentru un contract cu o firmă de curățenie.

Pentru că îi dădea mită, șefa lui Furtună, Oana Sivache închidea ochii

Nici n-a apucat să se bucure de beneficiile achizițiilor, că pe 27 martie, Furtună și Sivache au fost puși sub control judiciar.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia.
În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022.

9 ARII

  1. Cum toaca toți managerii de spitale bani pentru prostii su pentru interesul lor nu al pacienților. Hoți domnule aproape toți. ASTIA SU JURST PE BANI NU PE HIPOCRATE. TOATE FOSILELE , CARE TREBUIE SA FIE LA PENSIE, CONDUC CELE MAI MARI SPITALE. TOSTE FOSILELE CARE TREBUIE DA SE PLIMBE IN PARC , CONDUC SPITALELE. NU AU LOC CEI TINETRI DE EI.

  2. Până nu se reintroduce pedeapsa cu moartea, țara românească nu se vindecă de astfel de nenorociti care se cred vătafi peste banul public. Schimbat codul penal pentru 3 infracțiuni: trădare, luare/dare de mită și subminarea economiei naționale, toate să aibă pedeapsa capitală pentru cei găsiți vinovați, și mai avem o șansă să dăm copiilor noștri o șansă aici, nu în străinătate.

  3. România este o tara putred de coruptă!! Corupția este atât de adânc impregnata în societate la tote nivelurile încât nu pot trei generații de acum încolo să o biruie!! Sa vedeți ce este în cultură……!!!

    • 3 luni cu suspendare! după care urmeaza o promovare, pentru ca omu’ se arată capabil de mafioteala adevarata. după care va da bufuri fără să mai fie prins, din cauza ca învață, chiar de la procurori, justitiari ccr-maro, ce să facă.

  4. Cercetati toate spitalele primariei. Jaf la drumul mare. Jaf cu majuscula cu ce vreti. Si nu,nu „mafia din spitale”. Nu suntem toti hoti si afaceristi pe banii statului ci sefii de servicii care

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.