Home Actualitate Nicusor Dan a refuzat numirea ca manager la Colțea a pensionarei care...

Nicusor Dan a refuzat numirea ca manager la Colțea a pensionarei care a prejudiciat Institutul Oncologic București

DISTRIBUIŢI

UPDATE ora 18.00: Primarul General Nicusor Dan a  refuzat numirea Mariei Dinescu in functia de manager  interimar al Spitalului Coltea.

UPDATE ora 15.00: Surse din Spitalul Colțea ne-au declarat că pensionara Maria Dinescu deja țipă disperată prin spital că ea e manager și toată lumea să o asculte pe ea deși Primarul General nu a semnat încă numirea ei. Am contactat-o telefonic pe Maria Dinescu dar aceasta nu a răspuns.

Stirea initiala:

După ce managerul petrecăreț al Spitalului Colțea, Bogdan Furtună a fost pus sub control judiciar pentru că i-a dat mită fostei șefe de la ASSMB, Oana Sivache, astăzi, echipa de la USR București adusă de Vlad Voiculescu la vârful instituției, urmează să-i propună primarului general al Capitalei un interimar pentru inlocuirea lui Furtună. Cum directorul medical de la Colțea, Bogdan Popescu, și-a asumat public în spital că el a introdus softul Hipocrat, achiziție cercetată de procurorii DNA care au și făcut percheziții in dosar, surse din ASSMB au declarat pentru Curentul că USR București condus de Vlad Voiculescu, prin semnătura lui Iustinian Roșca, adjunctul lui Sivache, o va propune azi ca manager interimar la Colțea pe directoarea economico-financiară a spitalului, pensionara Maria Dinescu.
Dinescu a fost adusă în Spitalul Colțea în urmă cu un an de Furtună după ce Corpul de Control al Ministrului Sănătății a constatat că aceasta dispusese în anul 2021, când era director financiar contabil al Institului Oncologic București, plăți către diverse societăți private fără documentele justificative cerute de legislație.
De exemplu, inspectorii din MS au constatat ca IOB a achitat către Safe Security & Electric SRL suma de 871.408,15 lei fără a exista procesul verbal de punere in funcțiune a lucrărilor, așa cum prevedeau art.14 alin (2) din Legea 500/2002 și Ordinul MFP 1792 din 2002. Corpul de Control a consemnat in raportul de control ca “înregistrarea ordonanțării” acestei plați s-a “făcut la solicitarea doamnei Dinescu Maria”.
De asemenea, și Curtea de Conturi a descoperit în urma unui audit efectuat la IOB multiple ilegalități, Maria Dinescu fiind indicată de Curtea de Conturi printre persoanele responsabile.

Ne-a atras atenția din raportul Curții de Conturi o faptă despre care surse din spitalul Colțea ne semnalaseră ca Maria Dinescu o comite şi aici: contractarea de abonamente de telefonie mobilă, printr-o firmă in numele căreia semnează ofertele chiar soțul Mariei Dinescu.
Curtea de Conturi a constatat ca la IOB s-au achiziționat 477 de bucați deși institutul avea nevoie de 34.
Săptămâna trecută am adresat Mariei Dinescu trei întrebări rămase fără răspuns, pe care le publicăm mai jos:

1. Cand erati Director Financiar contabil la IOB ati intermediat prin dl. Flavius Burlacescu pe care l-ati introdus in institut, achizitia directa a 477 de cartele SIM desi IOB avea nevoie doar de 34, conform raportului Corpului de Control al MS. Cum comentati?
2. La Colentina si apoi la Coltea ati intermediat cumpararea de servicii de telefonie mobila si prin aceasta persoana sau doar prin sotul dvs.?
3. Ati contestat sau v-ati insusit concluziile raportului Corpului de control al MS nr. AR 19866/07.11.2022

Din tăcerea Mariei Dinescu putem concluziona ca nu a contestat controalele pentru ca are susținere politică: inițial de la PSD, fiind preluată apoi de USR prin Vlad Voiculescu. Să vedem ce va decide primarul general.

3 ARII

  1. Cred ca sunt unele persoane care sunt puse in tot felul de functii de conducere,fac numai bazaconii si nu se intampla nimic,sunt mutate,eventual.Mai sunt manageri care fac numai tampenii,fuge personalul din spital ,sunt si ”promovati ”la televiziuni si nu se intampla nimic.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.