Home Actualitate A fost condamnat și rezidentul de la Marius Nasta care a luat...

A fost condamnat și rezidentul de la Marius Nasta care a luat 1950 lei mită în mai multe luni

DISTRIBUIŢI

Încă un medic din cei 9 ridicați pe 20 septembrie după o descindere a DGA, Graur Alexandr (foto stânga), rezident de chirurgie toracică, a făcut acord de recunoaștere cu procurorii pentru doi ani și 6 luni cu suspendare. Graur a fost obligat la 90 de zile de muncă în folosul comunității și la urmarea unui curs de pregătire școlară ori de calificare profesională. Creierul fabricii de șpagă a fost șeful de lucrări din UMF Paleru Cristian, condamnat și el la începutul anului. Detalii AICI.

Rezidentul Jan Palade, foto dreapta a primit doi ani cu suspendare pentru 800 de lei luați ca mită.

Pacienții și aparținătorii care au dat șpăgile au fost iertați de procurori.

Minuta instanței

În baza art. 485 alin. 1 lit. a C. proc. pen., raportat la art. 480 – 482 C. proc. pen., admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în data de 21.12.2023, între PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREȘTI şi inculpatul GRAUR ALEXANDR, în dosarul nr. 5547/P/2023. În temeiul art. 289 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen. și art. 480 alin. 4 C. proc. pen., condamnă pe inculpatul GRAUR ALEXANDR la pedeapsa de 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În baza art. 67 alin. 2 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b C. pen., interzice inculpatului, pe o perioadă de 2 ani și 6 luni, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autorităţii de stat, pedeapsă complementară ce se va executa în condițiile art. 68 alin. 1 C. pen. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b C. pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autorităţii de stat.

În baza art. 91 alin. 1 C. pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, stabilit în condiţiile art. 92 alin. 1 C. pen., ce se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 93 alin. 1 C. pen., impune inculpatului respectarea, pe durata termenului de supraveghere, a următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iași, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, in prealabil, schimbarea locuinţei si orice deplasare care depăşeşte 5 zile; sa comunice schimbarea locului de munca; sa comunice informaţii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. a C. pen., impune inculpatului obligaţia de a urma un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională.

În temeiul art. 93 alin. 3 C. pen., impune inculpatului obligaţia de a presta, pe parcursul termenului de supraveghere, o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași sau în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare Iași. În baza art. 404 alin. 2 C. proc. pen., pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 96 alin. 1 şi 4 C. pen., referitoare la revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse ori stabilite în sarcina sa sau al săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În baza art. 289 alin. 3 C. pen., confiscă de la inculpatul Graur Alexandr suma de 1950 lei. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c C. proc. pen., raportat la art. 249 alin. 1 C. proc. pen., menține măsura popririi asigurătorii, instituită prin ordonanța din data de 20.09.2023, emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul București în dosarul nr. 1202/P/2023. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 700 lei.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.