Home Actualitate AUDIO! Manager de spital care șantajează și amenință subalternele: cine are sânge...

AUDIO! Manager de spital care șantajează și amenință subalternele: cine are sânge în ovare, gâște, o proastă

DISTRIBUIŢI

Managerul Spitalului din Găești, pensionarul MAI Laurențiu Belușică nu încetează să demonstreze cât de grobian poate fi. După ce a concediat-o disciplinar pe incomoda doctoriță chirurg Anca Stamate, care avertizase în interes public chiar despre ilegalitățile comise de șeful spitalului, Belușică a luat în vizor acum alte subalterne pe care le amenință pentru ca acestea să nu mai vorbească public despre ce se întâmplă în spital.

După ce timp de mai multe luni Belușică a tot cercetat-o disciplinar pe Anca Stamate (Detalii AICI),  deși răzbunarea pe avertizori este interzisă prin lege, aceasta a apelat la instanță și a câștigat procesul cu pensionarul MAI, obținând reintegrarea și plata de despăgubiri. Apărările Ancăi Stamate au fost realizate de avocata Lavinia Coțofană despre care am scris AICI și AICI, iar Belușică nu a mai contestat  decizia Tribunalului București.

Dar nu numai Anca Stamate, ci mai mulți medici au semnalat abuzurile managerului Laurențiu Belușică, iar fostul urolog al spitalului, doctorul Lucian Vintilă, a declarat chiar că i s-a spus să-i dea bani managerului Spitalului din Găești.

Înregistrările pe care vi le prezentăm azi, nu sunt primele în care Belușică amenință angajații, dar primarului orașului nu pare să-i pese. În ediția din 3 martie 2024 am prezentat alte înregistrări în care Belușică amenința angajații cu mandate de percheziție pentru telefoanele personale.

Acum Belușică a schimbat foaia și spune că Parchetul oricum are acces la telefoane și el va avea acces la dosar.

„Și am să vă spun, fiecare gâsculiță în parte să vă cunoască colegele. Așa vă potolesc

Belușică: „Hai să vă stric weekend-ul! Cele câteva gâște găeștence care ciorovăie în oraș, v-ați furat-o! Săptămâna viitoare, persoana vătămată, deși am rugat-o să nu facă, este hotărâtă să vă facă plângere penală. Conform legii, Parchetul are acces la ultimele șase luni de conversații telefonice între oricine și oricine, la mesagerie, pe șase luni de zile în urmă, da? Va face anchetă, în plus, eu voi constitui spitalul ca parte vătămată, voi cere daune interese și eu, în bani către spital. Așa? Și în plus, ceea ce este foarte interesant, pentru că voi fi parte în dosar, voi avea acces să citesc dosarul.
Și am să vă spun, fiecare gâsculiță în parte să vă cunoască colegele. Așa, așa vă trebuie. Uite, așa vă potolesc. Ei, fir-ar să fie de treabă!

„Hai să văd cine are curaj, cine are sânge în ovare? S-o văd!”

„Că de trei ani mă rog de voi să nu mai spuneți în afara orașului. Așa vă trebuie! Ascultați-mă că până aici v-a fost. Hai, dați și mesajele astea pe goarnă, în Găești. Hai să văd cine are curaj, cine are sânge în ovare? S-o văd!”

„Să-și bată joc o proastă de mine, pân presă”

Bună ziua! V-am rugat în repetate rânduri, cred că de cel puțin două ori de când sunt în acest spital, să nu mai duceți vorba dintr-o secție între alta cu ce se întâmplă în secția voastră,
dar mai ales să nu mai duceți vorba din spital în afara spitalului. Înțelegeți că această atitudine mie personal nu-mi face rău, iar vouă personal nu vă face niciun bine.
Nu vi se întâmplă nimic, nu sunteți promovate, nu sunteți mângâiate, nu sunteți felicitate. Dacă spuneți cuiva din presa locală, nu știu ce s-a întâmplat în spitalul din Găești, nu privește pe nimeni chestia asta, doar să râdă, să zâmbească pe la colțuri. Singura care suferă este instituția în care lucrați și din care vă luați salariile.
Este ultima dată când mai tolerez această atitudine. Să știți că voi lua măsuri și pot, am posibilitatea să aflu cine vorbește și nu fac nimic altceva decât să spun în tot spitalul și să vă fac de râs.
Deci nu este normal să iei fluturașul colegului, colegei, să-l duci să-l arăți în toate secțiile să ieie pontajele să le-arăți, să-i dai lui nu știu cine, să vorbești. Numai prostii.
Nu mai faceți chestia asta. Țineți-vă problemele personale și problemele de serviciu acolo, în secția voastră.
Dacă aveți ceva, venți cu ele la mine și îmi spuneți mine.
Îmi primul rând, chiar dacă să zicem aș fi io implicat, îmi spuneți mine.
Dacă eu nu vă rezolv, după aia puteți să faceți ce vreți.
Dar vă asigur că nu voi rezolva absolut toate problemele pe care le aveți de felul acesta.
Deci nu mai duceți discutiile de la medicală la chirugie, de la chirugie la medicală, de la chirugie la pediatrie, de la pediatrie la reumatologie.
Și așa mai departe. Nu folosește.
Vreți să plec din acest spital? Spuneți-mi!
Trimiteți-mi un mesaj anonim după un telefon cu cartelă și am plecat, nu vă faceți griji.
Am unde să mă duc, slavă Domnului, mă curtează o mulțime de spitale prin București.
Deci nu am această problemă, să știți, nu am! Nu eu sunt problema, dar dacă eu plec nu vă văd bine in spitalul ăsta, că nu văd cine ar vrea să continue proiectele pe care le-am început, că sunt foarte grele.
Nu vă imagineați că este ușor, să bați din palme și să semnezi 10.000.000 de euro.
Nu vă imaginați chestia asta. Nu știți câtă muncă a fost.
Ca să-și bată joc o proastă de mine, pân presă și pă nu mai știu pe unde.
Deci vă rog foarte mult, nu mai duceți. Tăceți.
Vedeți-vă de treaba voastră, de bucătăria voastră, dă patul vostru, dă bolnavii voștri și așa mai departe.
Nu trebuie să știe tot Găeștiul că s-a stricat o ceapă verde la chirurgie, a fost uitată și s-a stricat pe masă.
Vă rog foarte mult, este ultima dată când vă atrag atenția.
Știu, deja am început să aflu cine face chestiile astea, dar nu vreau să merg mai departe. Dacă mai fac doi pași, știu exact.
Și nu o să vă placă, va asigur că nu o să vă placă.
Bine, hai, după amiază placută la toată lumea.”

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.