DISTRIBUIŢI
pnrr

Începând cu anul 2021, Ziarul de Investigații, zin.ro, condus de jurnalistul de investigații Sorin Preda, a publicat o serie de articole despre consiliera juridică a Spitalului Colțea, fosta judecătoare Lavinia Coțofană.

Lavinia Coțofană a intentat acțiune în constatare la Judecătoria Sectorului 5 și după un an și jumătate, judecătorii au constatat că surprinzătoarea campanie de presă declanșată la adresa fostei judecătoare a conținut informații false și a fost una denigratoare. Judecătorii au admis acțiunea Laviniei Coțofană acordându-i și daune morale de 100.000 de lei, exact suma cerută în acțiune și una impresionantă pentru țara noastră.

Judecătorii au consemnat în minuta afișată pe portal: „Constată săvârșirea de către pârâți a unor fapte juridice ilicite. Obligă pârâții în solidar la plata către reclamant a sumei de 100.000 lei daune morale. Obligă pârâții în solidar la plata către reclamanta a sumei de 100 de lei cheltuieli de judecată-taxa de timbru”. Soluția nu e definitivă.

Coțofană: s-au administrat probe că aceste articole au fost plătite de Lupușoru și alții

Mirați fiind de daunele morale mari și de faptul că judecătorii i-au acordat exact suma solicitată, am întrebat-o Lavinia Coțofană cum se explică situația.

Fosta judecătoare ne-a declarat: „În dosarul civil, s-au administrat probe din care rezultă fără îndoială că articolele au fost comandate și plătite lui Preda de Mircea Lupușoru supărat de anchetele penale începute în urma sesizărilor mele, iar Apostol Vasile i-a plătit aceluiași Preda alte foloase din bani publici pentru o parte din aceste articole. Totodată au fost și alte persoane implicate dar deocamdată nu comentez mai mult întrucât toate aceste fapte se circumscriu infracțiunilor de dare și luare de mită”.

Lupușoru și Apostol sunt versați în ilegalități

Lavinia Coțofană este consilier juridic al Spitalului Colțea încă de când acesta era condus de medicul Mircea Lupușoru (foto stânga), actual prodecan al UMF Carol Davila, iar Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București de JR Vasile Apostol, actual antreprenor. Apostol s-a remarcat când, după ce și-a luat ilegal lângă Hilton două locuințe sociale alăturate, încă șef la ASSMB a scuipat și înjurat vecinii: „Băga-mi-aș p***-n rasa voastră!” 

Din calitatea sa de funcționar public, luând cunoştinţă de săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplinea sarcinile, Lavinia Coțofană a sesizat. așa cum o obliga legea, de îndată, organele de urmărire penală, ceea ce pe Lupușoru, Apostol și pe alte persoane vizate le-a urcat pe culmile disperării, obișnuiți fiind ca toată lumea să închidă ochii.

Deși a fost prins de Curtea de Conturi că s-a înțeles cu furnizorul, a fost contestat de cadrele universitare,  a încercat să dea gratuit terenul și clădirea Bisericii Colțea, proprietate publică și a fost declarat incompatibil definitiv de Înalta Curte  Mircea Lupușoru este menținut în funcția de prodecan al unei instituții publice, UMFcd. Ba mai mult, deși a fost dovedit incompetent pe resurse umane, Lupușoru a fost băgat ca „expert HR” într-un proiect din PNRR de 4,5 milioane de Euro desfășurat la UMF.

Dar poate chiar aceste „abilități” ale lui Lupușoru îl fac eligibil pentru funcția de prodecan al UMF, având în vedere că rectorul Viorel Jinga îl apără cu îndârjire, orice ar constata autoritățile statului despre el.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.