DISTRIBUIŢI

Judecătorii Tribunalului București au respins marți, definitiv, apelul Parohiei Colțea la decizia Judecătoriei Sectorului 3 din 25 februarie 2022 prin care cererea de chemare în judecată formulată de Parohia Colțea împotriva pârâtului Municipiul București, fusese respinsă ca neîntemeiată.
În timpul procesului, a fost admisă „cererea de intervenţie accesorie formulată de către intervenientul accesoriu Spitalul Clinic Colțea, în favoarea pârâtului Municipiului București.”
În sala de judecată, consilierul juridic al Parohiei Colțea a încercat să convingă judecătorii din completul de apel că, de fapt, Primăria Capitalei vrea să le dea lor terenul proprietate publică a statului aducând ca argument faptul că Direcția juridică a PMB condusă de controversatul Adrian Iordache nu s-a prezentat în instanță și nici nu a depus întâmpinare, iar singura care se opune este consiliera juridică de la Spitalul Colțea, Lavinia Coțofană. Fostă judecătoare, Coțofană a susținut și demonstrat în instanță, și la fond și la apel, că terenul și Bisrica Colțea aparțin statului și proprietatea publică a statului nu poate fi uzucapată, adică nimeni nu poate dobândi dreptul de proprietate asupra unui bun public prin simpla posedare a lui timp de zece ani.

Parohia Colțea a susținut în fața instanței că s-a înțeles cu Lupușoru să-i dea ei proprietatea publică

Cererea Parohiei Colțea a fost depusă la Judecătoria Sectorului 3 pe 5 aprilie 2021 la o lună de la ziua în care managerul de la acel moment al Spitalului Colțea și prodecan al UMF, declarat incompatibil de Înalta Curte, Mircea Lupușoru primea o delegație de la Patriarhie. Oamenii „marelui Alb” și managerul Lupușoru au pus la cale împroprietărirea Parohiilor cu bisericile și terenurile aferente, aparținând unității administrativ teritoriale Municipiul București, incluse în cele 19 spitale din subordine, printre care și Colțea. Lupușoru le promitea, fără să stea pe gânduri, proprietatea Municipiului București. Reprezentanții Parohiei îi promiteau la rândul lor susținere să rămână manager.

În cererea depusă la instanță, Parohia Colțea dă în judecată Municipiul București solicitând judecătoarei să constate că ar fi dobândit prin uzucapiune (posesiunea timp de 10 ani) 704 mp în curtea Spitalului Colțea și prin accesiune imobiliară clădirea bisericii – 252 mp. La cerere atașează și o expertiză extrajudiciară întocmită de inspector inginer Hasuc Bogdan Valentin, care nu face nicio referire la regimul proprietății, publice sau private. Mai adaugă cererii un înscris emis de Lupușoru către prietenii lui de la Parohia Colțea, cum că biserica și curtea acesteia NU figurează în inventarul spitalului.

Consilierul juridic de la Colțea se luptă în instanță, Parohia cere în scris pedepsirea juristei

Judecătoria Sectorului 3 emite adrese repetate către Colțea. Acestea, deși există dovadă de comunicare, nu sunt înregistrate la secretariat și cu atât mai puțin prezentate Oficiului Juridic. La data de 28.10.2021 judecătorul cauzei dă dispoziție grefierului să contacteze inclusiv telefonic spitalul. Grefierul cere cu consilierul juridic al instituției. Si aici se fracturează furăciunea pusă la cale. Consilierul juridic, Lavinia Coțofană află pentru prima dată de existența litigiului, formulează cerere de intervenție accesorie în favoarea pârâtului Municipiului București, care invocase lipsa capacității procesuale pasive, susținând că nu e proprietarul terenului.

Este informat primarul general de ticăloșie și se începe documentarea. Se cer documente. Colțea nu avea. Prin intermediul instanței, consilierul juridic al Spitalului Colțea obține acte de la Ministerul Sănătății și constată că domeniul e proprietate publică – aceasta neputând fi uzucapată, fiind imprescriptibilă și insesizabilă.

Parohia emite adrese către Administrația Spitalelor (ASSMB) și cere pedepsirea consilierului juridic care își făcea treaba precum și a grupului de medici care săriseră în sprijinul PMB. Fostul șef al ASSMB încearcă să o scoată pe Coțofană din dosar dar aceasta se plânge la instanță și câștigă.

Consilierul juridic al Parohiei, domnul Nicolae Stanciu inclusiv a insultat-o pe juristă în instanță și disperat a mărturisit în clar în fața instanței că „noi ne-am înțeles cu Lupușoru”.

Susținerile Parohiei au fost însă  respinse de ambele instanțe, și cea de fond, și cea de apel, iar terenul și clădirea Bisericii Coltea au rămas în proprietatea statului.

2 ARII

  1. .. consiliera de la colțea..Dna Coțofană..a dezvăluit și JAFUL DE LA SPITALUL DR GOMOIU…pe vremea când era la primărie..SCORPIA LUI PANDELICA..
    și ..ministreasă la..sănătate..tipa prinsa când lua șpagă ….DECI…LA GOMOIU..NU SE MAI AUDE..
    NIMIC…NIMIC…!?!??!?…

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.