Home Actualitate Manager de spital amenință angajații cu mandate de percheziție pentru telefoanele personale

Manager de spital amenință angajații cu mandate de percheziție pentru telefoanele personale

DISTRIBUIŢI

Majoritatea managerilor de spital din România sunt numiți politic și nu prin concursuri așa cum prevede legea. PSD, PNL și USR au numit pe „ochi frumoși” indivizi cel mai adesea incompetenți care își bat joc deopotrivă de subalterni și pacienți.
Acești manageri care încearcă să instaureze dictaturi instituționale dezvoltă o inventivitate contravențională și infracțională deosebită.

Surprinzător este și cazul managerului spitalului din Găești, Laurențiu Belușică, prins de Curtea de Conturi după ce a devalizat unitatea cu milioane de lei și care a absentat timp de 9 ani dar și-a încasat salariile. Detalii AICI

Ca să nu trebuiască să dea înapoi banii încasați chiar de el ilegal, prin propria-i decizie, Belușică s-a înscris în Sindicatul Sanitas și a acționat în judecată spitalul pentru a-și anula decizia.

Ziarul Curentul a publicat în exclusivitate o înregistrare audio cu managerul Belușică în care recunoaște că spoliază spitalul pe care îl conduce: „e obositor să stai să ascunzi, să-nvârți, să nu știu ce”. AUDIO AICI.

Ca să afle sursa noastră, Belușică a început amenințările

Deși Legea 361/2022 prevede la articolul 22 că este interzisă orice formă de represalii împotriva avertizorilor în interes public, ameninţări cu represalii sau tentative de represalii, managerul Belușică le-a adus la cunoștință subalternilor că „el poate orice” și va afla cine mi-a trimis mesajul vocal și chiar că va obține mandate de percheziție să le verifice telefoanele personale tuturor angajaților spitalului.
Sigur că nicio instanță din jurisdicția CEDO nu va emite vreodată un mandat de percheziție pentru aflarea surselor unui ziarist pentru că acest lucru a fost interzis de Curtea Europeană a Drepturilor Omului încă din anul 2003, dar Belușică ne-a obișnuit deja cu atitudinea sa abuzivă cu angajații care apoi câștigă în instanță. Detalii AICI.

2 ARII

  1. Cum e acest Belusica sunt mai multi,dar e singurul care e „facut vedeta”.Si in Bucuresti este un spital unde managerul se poarta la fel.Chiar mai rau.Faza cu telefoanele e deja veche la noi.Ca ne confisca telefoanele daca ne vede vorbind ,ca dam informatii presei,ca spunem la altii ce dezastru e in spital,anchete sa afle cine da informatii presei si altora…Ne terorizeaza.Tipa la medici,le-a dat plan,ne ameninta ca ne da afara,sedinte peste sedinte,urla,tipa,e disperat managerul.Si multe altele.PS.A mai plecat un medic foarte bun cu 1 martie.E coada la plecat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.